İşte Euro`dan çıkmaya aday ülkeler!

Sentix`in araştırmasında "Euro Bölgesinden çıkış meselesi 2016 yılının gündeminde de yer alacak. Finlandiya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İspanya ve Almanya gibi ülkeler yatırımcılar tarafından `çıkışa aday` olarak tanımlanıyor" denildi.

29.12.2015 Cuma 12:14

Güncelleme : 29.12.2015 Cuma 15:01

Sentix'in araştırmasına göre Yunanistan'ın ardından Finlandiya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İspanya ve Almanya gibi ülkeler de yatırımcı tarafından "Euro Bölgesinden çıkmaya aday" ülke olarak tanımlandı.

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırma konusunda faaliyet gösteren Sentix'ten yapılan açıklamada, Euro Bölgesinin dağılma riskinin sonbahara kadar hafiflediği ancak buna paralel sığınmacı krizinin kamuoyunun dikkatini çektiği ifade edildi.

Açıklamada, Euro Bölgesinden çıkış meselesinin 2016 yılının gündeminde de yer alacağı belirtilerek, "Sentix Euro Dağılma Endeksi, aralık ayında 14 puana yükseldi. Bu üst üste ikinci artış. Yatırımcıların algısı değişiyor ve daha fazla ülke çıkış adayı olarak değerlendirilecek" denildi.

Özellikle kurumsal yatırımcıların, Euro Bölgesinin dağılma riskinin 2016 yılının ana yatırım teması olacağını düşündüğü aktarılan açıklamada, Yunanistan'ın ardından Finlandiya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İspanya ve Almanya gibi ülkelerin de yatırımcılar tarafından "çıkışa aday" olarak tanımlandığı kaydedildi.

Söz konusu endeks, 2012 yılının haziran ayından bu yana aylık bazda yayımlanıyor. Bireysel ve kurumsal 877 yatırımcının katıldığı son anket, 23-26 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

Bu ayki 14 puan, ankete katılan yatırımcıların yüzde 14'ünün gelecek 12 ay içerisinde Euro Bölgesinde dağılma olacağını düşündüğü anlamına geliyor.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü