İtalya ve İspanya`ya 5 milyar euroluk destek

AB, İtalya`nın Puglia bölgesine 3,56 milyar avro, İspanya`nın Kanarya adaları ile Extremadura bölgelerine ise 1,6 milyar avroluk kalkınma desteği sağlayacak

14.08.2015 Cuma 15:36

Güncelleme : 14.08.2015 Cuma 16:16

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, İtalya'nın Puglia bölgesine 3,56 milyar avro, İspanya'nın Kanarya adaları ile Extremadura bölgelerine de 1,6 milyar avroluk kalkınma desteği verecek.


AB Komisyonu'nun açıklamasında, Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu ile Avrupa Sosyal Fonu'ndan 2020 yılına kadar İtalya'nın Puglia bölgesine 3,56 milyar avro ve İspanya'nın Kanarya Adaları ile Extremadura bölgelerine de 1,6 milyar avro kalkınma desteği sağlanacağı bildirdi.


Buna göre, Puglia bölgesine sağlanacak AB kaynağına aynı oranda İtalya da destek yapacak. Böylece Puglia bölgesine toplamda 7,12 milyar avroluk fon verilecek.


Ayrıca, İspanya'nın Kanarya Adaları ile Extremadura bölgelerine 1,6 milyar avrosu Avrupa fonlarından olmak üzere 2 milyar avronun üzerinde destek gerçekleştirilecek.


Bölgesel Politikadan Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Corina Cretu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, uygulanacak programların bölgelerde geniş ölçüde yatırımın önünü açacağını, inovasyon ve girişimciliğe uygun bir ortamla binlerce kişilik istihdam sağlayacağını belirtti.


Cretu, fonların eğitim alanında, sosyal ve sağlık hizmetlerinde ve yoksullukla mücadelede katkı sağlayacağına dikkati çekerek, finansal desteğin bu bölgelerin tekrar büyümesi için gerekli olduğuna işaret etti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak