Japonya hisseleri yeniden yükseliyor

Japonya hisseleri, Çin`in yuandaki devalüasyon miktarını azaltması sonrası yükseliyor.

13.08.2015 Cuma 11:26

Güncelleme : 13.08.2015 Cuma 11:30

Japonya hisseleri, Çin Merkez Bankası’nın üç gün içinde yuanın değerini en alt seviyeye düşürmesi ve bu durumun paranın değer kaybını kontrol altında tutacağını açıklamasının ardından, bir ay içindeki en dik düşüşten toparlanıyor.

Çin ile ticari ilişkileri olan şirketler bir ay içinde kayıplarını geri çevirirken, makine üreticisi Komatsu Ltd yüzde 1.1 yükseldi. Topix Endeksi’nde bankalar düşerken kamu hizmet şirketleri kazançlara öncülük ediyor. Hirose Electric Co. ise bir brokerın hisse senetlerini notunu yükseltmesinin ardından yüzde 1.9 değer kazandı. SoftBank Group Corp. en büyük yatırımlarından birini gerçekleştirmesinden sonra yüzde 2.6 geriledi. Alibaba Group Holdings Ltd., ise zayıf Çin ekonomisinin karları etkilemesiyle ABD borsasında düşüş yaşadı.

PBOC yuanın günlük referans kurunun belirlenme tarzındaki değişikliğin neredeyse tamamlandığını açıklamasının ardından, Topix Endek yüzde 0.1  artış göstererek 1,667.95'ten kapandı. The Nikkei 225yüzde 1 artarak 20,595.55 puan oldu. Her iki gösterge de dün 8 Temmuz’dan bu yana en düşük kapanış seviyelerini gerçekleştirmişti. Yen yuan karşısındaki yükselişini üçüncü güne taşıyarak kazançlarını Salı gününden beri yüzde 3.3 arttırmış oldu.

Tokyo’da Ichiyoshi Asset Management Co. Genel Müdürü Mitsushige Akino telefonla yaptığı açıklamada, “Yüzde 4-5 oranındaki devalüasyon Japon şirketlerini çok etkilemeyecektir. Japon ekonomisi ve şirketlerin üzerindeki gerçek etkisi sınırlı” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma