Japonya hisseleri yükselişte

Japonya hisseleri, yatırımcıların Yunanistan oylamasını ve Fed Başkanı Yellen’in açıklamalarını değerlendirmeleri ile yükseliyor.

16.07.2015 Cuma 09:09

Güncelleme : 16.07.2015 Cuma 10:12

 Japonya’da Topix endeksi, Yunan kanun yapıcıların kurtarma paketindeki yeni kemer sıkma önlemlerini parlamentodan geçirmesi ve Fed Başkanı Janet Yellen’in faiz artırımı zamanlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunması ile yükseliyor.

Alps Electric Co., Goldman Sachs Group Inc.’in hisse senedi tavsiyesini artırmasının ardından yüzde 0.6 prim yaptı ve Nikkei 225 Stock Average’deki en büyük artışı kaydetti. Toyota Motor Corp., Topix’teki en büyük yükselişi gösterdi. Tasaki & Co., ana şirketin satmayı planladığı hisseleri geri satın almak için kredi alacağını belirtmesinin ardından yüzde 8.2 geriledi. Toshiba Corp., şirketin muhasebe skandalında yaklaşık 3 milyar dolarlık bir ceza ile karşı karşıya olduğu haberi ile yüzde 2 değer kaybetti.

Topix yüzde 0.6 yükselerek Tokyo saati ile 12.45’te 1,655.70 puana geldi ve yükselişi 5. güne taşıyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.5 artış ile 20,559.43 puan oldu. Yen dolar karşısında Çarşamba günü yüzde 0.3 zayıflamasının ardından 123.80 yen seviyesinde yatay seyrediyor. Yunanistan’ın şartları onaylamasının ardından Avrupa Merkez Bankası bugün Yunan bankalarının yeniden açılmasına yardımcı olacak acil likidite fonlarını artırmayı görüşecek. Yellen ABD ekonomisinin yukarı yönlü olduğunu söyledi ve faiz artırımının bu yıl gelebileceğini yineledi.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı