Jim Rogers`tan dolar tavsiyesi

Rogers, ABD`de resesyonun kesin olduğunu söylese de dolar alımı tavsiye etti

05.03.2016 Cuma 14:32

Güncelleme : 05.03.2016 Cuma 14:51

Jim Rogers, önümüzdeki 1 yıl içerisinde ABD'de resesyon riskinin yüzde 100 olduğunu söyledi; ancak yine de dolar alma tavsiyesinde bulundu.

Ünlü yatırımcı, Bloomberg Television'a verdiği mülakatta, ABD ekonomisinin düşüşe geçme ihtimalinin yüzde 100 olduğunu söyledi.

BloombergHT'nin Bloomberg News'den derlediği habere göre, Rogers, "ABD'de son resesyonu yaşamamızdan bu yana 7-8 yıl geçti, ve normal olara tarihsel perspektifte bakarsak resesyonlar 4 ila 7 yıl arasında çeşitli sebeplerden dolayı gerçekleşiyor. En azından şimdiye kadar hep böyle oldu. Tabii ki 4 ila 7 yıl arasında gerçekleşmesi gerekmiyor, ancak borçlanma araçlarına bakarsak bunların şaşırtıcı olduğunu görüyoruz" dedi.

Bir çok Wall Street ekonomisti ABD'nin bahsedilen süre zarfında resesyona girme ihtimalini çok daha düşük olarak değerlendiriyor. Bir çok ekonomiste göre bu oran genelde yüzde 33'ün altında bulunuyor.

Rogers, borçlanmada düzensiz bir azalmayı ve resesyonu neyin tetikleyeceği konusunda ayrıntı vermese de, Çin, Japonya ve euro bölgesindeki ekonomik yavaşlamalar için bir çok bulaşma kanalı olasılığı olduğunu söyledi.

George Soros'un eski ortağı Rogers, yatırımcıların doğru veriye odaklanması durumunda, ABD ekonomisinin gücünü kaybettiğine dair işaretlerin görülebileceğini söyledi.

Rogers, "Eğer ücretlerden alınan vergi rakamlarına bakılırsa, bunların zaten durağan olduğu görülür. Hükümetin açıkladığı verilere dikkat etmeyin, gerçek rakamlara dikkat edin" dedi.

Rogers, ekonomi konusunda karamsar olsa da, ABD dolarında uzun pozisyona sahip.

Rogers, dolar hakkında, "Dolar bir balona bile dönüşebilir. Demek istiyorum ki, eğer küresel çapta piyasalar çöküyorsa, bu senaryonun gerçekleştiğini düşünelim, herkes parasını dolara yatıracaktır ve dolar da bir balona dönüşebilir" dedi.

Rogers, kendisinin en çok tanındığı varlık sınıfı olan emtia hakkında, ABD dolarının güçlenmesinin tarihsel olarak emtia için olumsuz bir gelişme olduğu yorumunda bulundu.

Rogers, geçtiğimiz Cuma yen pozisyonunu kapattığını da söyledi. Rogers, yen sıkça riskten korunma aracı olarak görülse de, yenin Japonya Merkez Bankası bilançosunun büyük çapta ve sürekli genişlemesi durumunda güvenli liman arayışından faydalanamayacağını söyledi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak