JP Morgan`dan Türkiye tahmini

JP Morgan Securities Yönetim Kurulu Başkanı Sir Windfried Bischoff, Türkiye`nin önünde 4 senelik seçimsiz bir dönem olacağını, bu dönemde uluslararası yatırımlar ve yabancı sermayenin ülkeye rağbet göstereceğini, izlenecek olan ekonomi politikalarının açık bir şekilde ülkedeki yatırım iklimini etkileyeceğini söyledi.

02.07.2019 Cuma 14:10

Güncelleme : 03.07.2019 Cuma 11:23

JP Morgan Securities Yönetim Kurulu Başkanı Sir Windfried Bischoff, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD ve Çin arasında devam eden ticaret savaşlarının G20 toplantısı sonrası çok da endişe verici şekilde sonuçlanmayacağını ifade ederek, ABD ve Çin'in hala ticareti sürdürdüğünü, iki ekonomik devin konuya daha makro seviyede baktığını ve bu anlaşmazlığın bitmesinin iki ülkenin de faydasına olacağını belirtti.

Ticaret savaşlarının ne zaman ve nasıl şekilleneceğine dair  bilinmezliklerin söz konusu olduğuna işaret eden Bischoff, "İki ülkenin de ortak  bir yol bulabilmesi ne zaman gerçekleşir, şu an için tahmin edilemiyor. 3 senedir  devam eden ticaret savaşlarında ilk göz kırpanın diğer tarafa karşı bir aşama  geride kaldığını söyleyebiliriz. Şimdiye kadar görünen o ki Çin, ilk gözü kırpan  tarafta yer alıyor." ifadelerini kullandı. 

"KÜRESEL PİYASALARDA LİKİDİTE FAZLALIĞI VAR VE FAİZ ORANLARI ÇOK DÜŞÜK SEVİYEDE"

Sir Windfried Bischoff, küresel piyasalarda likidite fazlalığı  olduğunu ve faiz oranlarının çok düşük seviyede seyrettiğini aktararak, "Bankalar, sigorta şirketleri, tasarruf sahipleri ve emeklilik fonları bu düşük  faiz oranlarından etkileniyor. Faizlerin kullanımı çok fazla bir sıkıntıya  sebebiyet vermiyor fakat uzun dönemde çeşitli diğer problemlere neden olabilir."  diye konuştu.

Türkiye'nin önünde 4 senelik seçimsiz bir dönem olacağını, bu dönemde  uluslararası yatırımlar ve yabancı sermayenin ülkeye rağbet göstereceğini  belirten Bischoff, şunları kaydetti: 

"Ekonomi politikaları açık bir şekilde ülkedeki yatırım iklimini  etkileyecektir. Ama günün sonunda elimizde fırsat olarak değerlendirebileceğimiz  şey yatırımların kendisidir, politika değildir. Siyaset tabii ki önemlidir ama  yatırımlar ve yatırım iklimi kadar değildir. Siyaset; yatırım yapıldığında  karşılığının alınıp alınamayacağına yönelik endişeleri, işçi ve işveren  arasındaki sıkıntıları giderebilecek noktada durmalıdır."
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma