Kadın girişimcilere bir destek daha!

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulunca, iş fikri olan veya var olan işlerini genişletmek isteyen kadın girişimcilere danışmanlık hizmeti vermek amacıyla "Alo Kadın Girişimcilik Danışma Hattı" kuruldu.

19.09.2015 Cuma 10:17

Güncelleme : 19.09.2015 Cuma 14:03

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulunca, iş fikri olan veya var olan işlerini genişletmek isteyen kadın girişimcilere danışmanlık hizmeti vermek amacıyla "0 312 906 0 666" numaralı "Alo Kadın Girişimcilik Danışma Hattı" kurdu.

Danışma hattı dolayısıyla Hamamönü'ndeki Ankara Konağı'nda tanıtım toplantısı düzenleyen TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serpil Polat, Türkiye'deki girişimcilerin toplam girişimciler içindeki payının yüzde 9 olduğunu belirterek, bu oranı artırmak için çok iş yapılması gerektiğini söyledi.


Girişimci kadınların desteklenmesi ve onlara yol gösterilmesi amacıyla Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Ankara Kalkınma Ajansına proje sunduklarını dile getiren Polat, söz konusu proje çerçevesinde "Alo Kadın Girişimcilik Hattı" kurulduğunu ifade etti.


ASO bünyesinde kurulan danışma hattı ile iş fikrini eyleme dönüştürmek isteyen kadınlara doğru ve hızlı bilgi sunarak onları uygun bir şekilde yönlendirmeyi amaçladıklarını anlatan Polat, "Proje ile kadınların birer girişimci olarak iş yaşamında hak ettiği yeri almalarını ve istihdam artışı sağlanmasını hedefliyoruz" dedi.


İLK HEDEF ANKARA'DAKİ KADINLAR


Danışma hattı sayesinde kadın girişimcilerin kendilerine yönelik hibe desteklerine kolayca ulaşmalarını sağlayacaklarının altını çizen Polat, hibe ve fon desteklerinin yanı sıra şirket kuruluş prosedürlerine ilişkin bilgilerin tek bir merkezden kadın girişimcilere iletileceğini söyledi.


Pilot bölge olarak ilk etapta Ankara'nın merkez ve çevre ilçelerini belirlediklerine bildiren Polat, "Projenin başarılı olması durumunda diğer illere de yaygınlaştırılması ve Türkiye genelinde uygulanması hedeflerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.


Ankara'daki 20-49 yaş arasındaki lise ve üniversite mezunu kadın sayısının 99 bin kişi olduğunu kaydeden Polat, "Alo Kadın Girişimcilik hattı ile bu kadınlardan 6 bin 600'üne hizmet verilmesi ve bunlardan 66'sının girişimci olması hedefleniyor" ifadesini kullandı.


Hedeflenen 66 kadın girişimcinin her birinin 5 kişilik istihdam yaratması halinde 330 kişiye iş olanağı yaratılacağına dikkati çeken Polat, "Bir kişiye istihdam yaratmanın maliyeti 425 bin lira. Projenin hedefine ulaşması durumunda 140 milyon lira tutarındaki yatırım karşılığı istihdam sağlanmış olacak" değerlendirmesinde bulundu.


SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?


Projenin nasıl işleyeceği konusunda da bilgi veren Polat, iki uzmanın danışma hattına ulaşan çağrılara yanıt vererek, kadın girişimcilerin isim ve adres bilgilerini alacaklarını dile getirdi. Daha sonra başvuru sahiplerinin iş tecrübeleri ve iş yapmak istedikleri alanların belirlenerek proje uzmanına iletileceğini kaydeden Polat, "Uzman, başvuru sahibi için hangi fon veya hibenin uygun olduğunu belirleyecek ve başvuru sahibine mail ya da telefonla dönüş yapılacak. Şahıs, limited ve anonim şirket gibi şirketlerin kuruluşlarında uygulanan prosedür ve evraklara dair bilgiler başvuru sahibi ile paylaşılacak" dedi.


Polat, kadın girişimcilerin danışmanlık hizmetinden sonraki durumlarının izlenip başarılarının ölçüleceğini de sözlerine ekledi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak