Kağıdı kaldırdı, 11 milyon euro tasarruf etti

Pegasus Havayolları Panasonic ile yaptığı anlaşma ile kokpitte kağıdı kaldırdı, 11 milyon euro tasarruf etti

31.10.2017 Cuma 12:29

Güncelleme : 31.10.2017 Cuma 16:22

Pegasus Havayolları, Panasonic ile yaptığı anlaşma ile kokpitte kağıdı kaldırdı. Havayolu, Panasonic'in geliştirdiği tableti "uçuş çantası" haline getirdi. Kokpitte pilotların yükü azalırken, tüm check-list, yaklaşma haritaları da tabletin içinde yer aldı.

Uçak başına 135 bin euro kâr sağlayan sistem ile yıllık maliyetler 11 milyon euro aşağıya çekildi. Elektronik uçuş çantası olarak adlandırılan sistemde, Panasonicin Toughpad FZ-G1 tipi 10 inçlik tableti kullanılıyor. Pegasus Hava Yolları, kokpit cihazlarında hızlı ve versiyonlu güncelleme, Airport Moving Map özelliği ile dinamik pist kullanımı, kolay park yeri bulma ve kolay piste çıkış imkânı, düşük motor taktiyle kalkış sayesinde yakıt tasarrufu elde etti.

Pegasus Hava Yolları Kaptan Pilotu Aydın Yumrutaş, yeni sistemi şöyle anlattı: "Elektronik ağırlık ve denge dokümanı, elektronik uçuş planları gibi dokümanların hazırlanıp onaylanması çok zamanımızı alırdı. Bu teknoloji sayesinde bunları sistem üzerinden alıp onaylıyor ve tekrar gönderiyoruz. Ayrıca bu teknolojinin uçuş emniyetine çok büyük katkısı ve etkisi olan performans hesaplamaları da yine bu sistem üzerinden yapılıyor ve havada da aktif bir şekilde kullanılıyor. Böylece uçuş süresince bu hesaplamaların geçerliliğini ve doğruluğunu takip etme şansı yakalıyoruz."

Ağırlıktan da kurtulduklarına dikkat çeken Kaptan Pilot Aydın Yumrutaş, şöyle devam etti: "Uçakta sürekli yanımızda taşımak zorunda kaldığımız kilolar ağırlığındaki dokümanlardan kurtulmuş olduk. Sonuçta Pegasus Hava Yolları olarak bu sistem sayesinde emniyet, mevzuata uygunluk ve tasarruf alanlarında çok büyük faydalar elde ettiğimize inanıyorum."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak