Kalın: Mali disipline dayalı politikalar devam edecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Ekonomi Koordinasyon Toplantısı`nın bugün yapılacağını söyleyerek, piyasalarda yaşanan gelişmelerin etraflıca ele alınacağını bildirdi ve "Mali disipline dayalı politikalar devam edecek" dedi.

09.05.2018 Cuma 13:26

Güncelleme : 09.05.2018 Cuma 17:44

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ekonomide yaşanan gelişmeler ve 24 Haziran'daki seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
"Bugün itibarı ile muhalefetin adayları ortaya çıktı. 24 Haziran'a kadar karşılıklı saygı içinde coşkulu bir seçim kampanyası yapılmasını arzu ediyoruz" diyen Kalın, "Cumhurbaşkanımızın il ziyaretleri, mitingler olacak. Kendisi 3 aydır sahada. 50 ile gitti. 30 kadar büyük ilde miting ve toplantı yapılması planlanıyor" ifadelerini kullandı.
 
Piyasalarda yaşananlarla alakalı olarak bugün Ekonomi Koordinasyon Toplantısı yapılacağını söyleyen Kalın, "Konular etraflıca eline alınacak. 2013'te çok güçlü bir ekonomi göstergesi sergiledik. Geçen yıldan bu yana ulaşılan istihdam sayısı 1 milyon 357 bine ulaştı. Ciddi bir başarı olarak bu da not edilmelidir" dedi.
 
"Turizmde çok pozitif bir ivme var. Bu yıl itibarı ile Cumhurbaşkanımızın tahmini ve koyduğu hedef olarak 40 milyon turist bekleniyor" şeklinde konuşmasını sürdüren Kalın şunları söyledi:
 
"Birçok esnafın bundan yararlanması anlamına da geliyor. Dün İran ile yapılan nükleer anlaşmadan Trump'ın çekilmesi de piyasaları etkiledi. Kısa ve net bir mesaj vermek gerekirse, mali disipline dayalı politikalar devam edecek. Büyük yatırımlar zaten seçim sürecinden bağımsız tam kapasite ile devam etmektedir. Cari açık, istihdam gibi konular bugünkü toplantıda ele alınacak."
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak