Kamu idarelerinin ödeneklerine revizyon

Yeni Orta Vadeli Mali Plana göre, 2016 ödenek teklifi tavanı en çok artırılan kamu idareleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu.

12.01.2016 Cuma 14:33

Güncelleme : 12.01.2016 Cuma 14:45

Yeni Orta Vadeli Mali Plan'a göre, 2016 bütçesi ödenek teklifi tavanları en çok artırılan kamu idareleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu.

Kasımdaki genel seçimler nedeniyle 2016 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısının TBMM'de görüşülememesi, seçim sonrası geçici bütçenin yapılması, bu kapsamda 2016 bütçe hazırlıklarına başlanması dolayısıyla 2016-2018 dönemi Orta Vadeli Mali Planı'nın güncellenmesine ihtiyaç duyuldu.

AA muhabirinin yeni plandan derlediği bilgilere göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin, 2016 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 500 milyar liraya ulaşırken, bazılarının ödenek tavanlarında değişikliğe gidildi.

Bir önceki plana göre ödenek teklif tavanları en çok yükseltilen bakanlıklar, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 171,5 milyon lira olan ödenek tavanı yüzde 251 artırılarak 603 milyon 497 bin liraya yükseltildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ödenek tavanı yüzde 58 artışla 1 milyar 463 milyon 455 bin liraya çıkarılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının daha önce 28,4 milyar lira olan ödenek tavanı da yüzde 35 artışla 38,4 milyar lira oldu.

ASLAN PAYI MALİYE'NİN

En fazla ödenek ayrılan ilk üç idare ise yeni planda değişmedi. Bütçe ödenek teklif tavanı en yüksek kamu idaresi 133 milyar 995 milyon lirayla Maliye Bakanlığı olurken, 76 milyar 354 milyon lirayla ikinci sırada Milli Eğitim Bakanlığı yer aldı. Hazine Müsteşarlığı da 70,8 milyar liradan 73,2 milyar liraya çıkarılan ödenek tavanıyla bunları takip etti.

Emniyet Genel Müdürlüğünün 20,2 milyar lira olan ödeneği ise yüzde 4,4 artarak 21,1 milyar lira olarak belirlendi. Milli Savunma Bakanlığının ödeneği 26,4 milyar lira, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ödeneği 17,2 milyar lira, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun ödeneği ise 11,9 milyar lira oldu.

Yeni Orta Vadeli Mali Plan'da özel bütçeli idarelerden bazılarının da ödenek teklif tavanlarında artışa gidildi. Buna göre, Karayolları Genel Müdürlüğünün daha önce 7,7 milyar lira olarak belirlenen ödenek tavanı 12,4 milyar liraya yükseltildi.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum