Kartlarda azami faiz oranı değişmedi!

Merkez Bankası kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığını açıkladı.

20.05.2016 Cuma 17:07

Güncelleme : 20.05.2016 Cuma 17:43

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığını bildirdi.

TCMB tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları 22 Ekim 2014  tarihli ve 29153 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak  Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ (Sayı: 2014/5)’de açıklanan esaslar  çerçevesinde belirlenmektedir. Buna göre, 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olmak  üzere kredikartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranları Türk lirası için yüzde 2,02,yabancı para için yüzde 1,62, aylık azami gecikme faiz oranları Türk lirası için yüzde2,52, yabancı para için yüzde 2,12 olarak belirlenmiştir.

Söz konusu oranlar azami oranlar olup, bankalarca kredi kartı  işlemlerinde bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanması mümkün bulunmamaktadır. Bankalar buoranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecektir. 

1 Ekim 2016 tarihinden itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami  faiz oranları bu tarihten önce yine Bankamız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır.

Bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi  gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır."
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma