`Kesin bir tahminim ya da tercihim yok`

07.02.2015 Cuma 10:17

Güncelleme : 07.02.2015 Cuma 10:48

Atlanta Fed Başkanı Lockhart "Bence, Haziran'dan itibaren tüm seçenekler açık kalmalı. Bu konuda kesin bir tahmin ya da tercihim yok. Zamanlama, verilerin bize ne gösterdiğine dayanacak" dedi.


ABD Merkez Bankası (Fed) Atlanta Şubesi Başkanı Dennis Lockhart, ekonominin faiz artırımına bu yıl içinde gidilmesini haklı kılacak hızda büyümeye devam etmesine karşın, düşük enflasyon ve ücretlerin "endişe verici" olduğunu söyledi.

Lockhart, Florida eyaletinin Naples şehrinde yaptığı konuşmada, bugün açıklanan istihdam verilerinin "ekonominin arzu edilen ve sürdürülebilir bir durumda" olduğuna yönelik güveni artırdığını vurgularken, ABD ekonomisinin 2015 ve 2016'da yüzde 3 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.

Ekonomik şartların faiz artırımı için yıl ortası veya biraz sonrasında hazır olacağını ileri süren Lockhart, ilk artışa hangi ayda gidilmesine yönelik olarak, "Bence, Haziran'dan itibaren tüm seçenekler açık kalmalı. Bu konuda kesin bir tahmin ya da tercihim yok. Zamanlama verilerin bize ne gösterdiğine dayanacak" ifadelerini kullandı.

Lockhart, ayrıca enflasyondaki son düşüşün petrol fiyatlarından kaynaklandığı ve geçici olduğunu gösteren verilere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Enflasyon ve ücretler, (ekonomideki) boşluklukların kapandığını söyleyen göstergeler olmalı. Onların zayıflığı endişe verici" şeklinde konuştu.

Atlanta Fed Başkanı Lockhart'ın Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) oy hakkı var. FOMC'nin bir sonraki toplantısı 17-18 Mart'ta gerçekleştirilecek.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma