KGF`den KOBİ`lere yeni destek paketi

Kredi Garanti Fonu`nun öz kaynaklarından sağladığı destekle oluşturulan ve KOBİ`lere 500 bin liraya kadar kredi imkanı sağlayan "KGF Destek Kredisi Projesi" bugün itibarıyla hayata geçirildi.

27.05.2019 Cuma 15:05

Güncelleme : 28.05.2019 Cuma 10:30

AA muhabirinin Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) edindiği bilgiye göre, KOBİ'ler, KGF Destek Kredisi sayesinde KGF kefaleti ve uygun maliyetlerle krediye erişim imkanına sahip olacak.

KGF'nin öz kaynaklarından sağladığı destekle oluşturulan ve bugün  itibarıyla uygulamaya konulan projeyle KOBİ'lere 500 bin liraya kadar kredi  imkanı sağlanıyor.

KREDİ YÜZDE 80 KEFALETLE KULLANILABİLECEK

Söz konusu proje kapsamında KOBİ'ler azami 500 bin liralık krediyi  yüzde 80 KGF kefaletiyle kullanabilecek. Portföy Garanti Sistemi ile  kullandırılacak kredilerin vadesi 12 aya kadar geri ödemesiz olacak. Süre asgari  36 ay, azami 60 aya kadar uzatılabilecek.

KGF Destek Kredisi'nden yararlanmak isteyenler bugün itibarıyla  Akbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Vakıf Katılım  Bankası, Alternatif Bank, Halk Bankası, QNB Finansbank, VakıfBank, Denizbank,  Şekerbank, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım Bankasına  başvurabilecek.

REEL KESİM VE BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN TALEBİ

KGF Destek Kredisi Projesi, Avrupa Yatırım Fonunun KGF'ye sağladığı  hibe fonla hayata geçirilen "KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı'nın  devamı olarak planlandı.

COSME Programı'na gösterilen yoğun ilgi sonucu kısa sürede önemli bir  kredi hacmine ulaşılmıştı. Hem reel sektörden hem de bankacılık sektöründen  projenin devamı yönünde gelen talepler dolayısıyla KGF Destek Kredisi Projesi de  uygulamaya konuldu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma