Kırmızı et üretimi azaldı

Türkiye`nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın son çeyreğinde önceki çeyreğe göre yüzde 21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 26,2 azalışla 297 bin ton olarak gerçekleşti.

17.02.2016 Cuma 10:31

Güncelleme : 17.02.2016 Cuma 10:34

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın son çeyreğinde, Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği önceki döneme göre yüzde 21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 26,2 azalarak 297 bin ton olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'in son (dördüncü) çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, geçen yıl son çeyrekte sığır eti üretimi 259 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,7 azaldı.

Koyun eti üretimi 30 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 8,3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,5 düşüş gösterdi.

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın son çeyreğinde, Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği önceki döneme göre yüzde 21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 26,2 azaldı. Söz konusu dönemde bu üretim 297 bin ton oldu.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak