Komşu`nun kaderi referanduma bağlı

Eurogroup toplantısında Yunanistan ile ilgili alınacak kararın referandum sonrasına bırakılması kararlaştırıldı.

02.07.2015 Cuma 09:10

Güncelleme : 02.07.2015 Cuma 11:52

Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın telekonferans yoluyla görüştüğü Eurogrup toplantısında Yunanistan ile ilgili bir sonuç çıkmadı.

Toplantıda yapılan görüşmeler sonucunda Yunanistan ile ilgili alınacak kararın Pazar günkü referandum sonrasına bırakılması kararlaştırıldı. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularının büyük bölümünü cevapsız bırakan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis banka mevduatlarıyla ilgili soru üzerine mevduatlar üzerinde “saç tıraşı” tabir edilen kesintilerin olmayacağını söyledi.

AB kreditörleriyle anlaşmanın sağlanıp sağlanamayacağı yönündeki soruya yanıt vermeyen Bakan Varufakis, aradaki anlaşmazlığın temel nedeninin borcun sürdürülebilirliği olduğunu kaydetti.

Eurogroup Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, referanduma kadar Yunanistan'la müzakere etmeyeceklerini belirterek, "Referandumu bekleyeceğiz ve sonucunu dikkate alacağız" dedi. Dijsselbloem, telekonferans toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Mevcut siyasi durum, önceki tekliflerin (Yunanistan tarafından) reddedilmiş olması, Pazar günü düzenlenecek olan referandum ve Yunan hükümetinin halka 'Hayır' kararını tavsiye etmesi karşısında bu aşamada yeni müzakereler için bir temel görmüyoruz.
 
Önümüzdeki günlerde ne Eurogroup düzeyinde ne de Yunan makamlarıyla (Troyka) kurumları arasında mali düzenlemelerle ilgili öneriler hakkında görüşmeler yapılmayacaktır. Referandumu bekleyeceğiz ve sonucunu dikkate alacağız" dedi. Dijsselbloem, Yunan halkının Avrupa'nın parçası olmak ve Euro Bölgesi'nde kalmak konusundaki güçlü kararlılığına rağmen bu ülkedeki mevcut durumdan büyük üzüntü duyduğunu belirtti. 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak