Kordsa uzay havacılık sektörünün tedarikçisi oluyor

Kordsa, ABD`de iki önemli şirketi satın aldı. Böylece Sabancı Grubu bünyesindeki şirket, başta Boeing ve Toray Composites Materials America Inc. olmak üzere uzay ve sivil havacılık sektörünün önemli oyuncularının stratejik tedarikçisi olacak.

26.07.2018 Cuma 09:42

Güncelleme : 26.07.2018 Cuma 15:07

Sabancı Grubu bünyesinde bulunan Kordsa, yaklaşık 100 milyon dolar yatırımla başta Boeing ve Toray Composites Materials America Inc. olmak üzere dünyanın önde gelen ticari havacılık sektörü markalarının stratejik tedarikçileri arasında yer alan Fabric Development Inc (FDI) ve Textile Products Inc. (TPI) şirketlerini satın aldı.

Bu satın almalarla Kordsa, lastik güçlendirme teknolojilerinde sahip olduğu pazar liderliğini kompozit teknolojileri ile pekiştirerek, iki kat büyüme stratejisinde önemli bir adım attı.
 
Kordsa CEO'su Ali Çalışkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Başta Boeing ve Toray Composites Materials America Inc. olmak üzere uzay ve sivil havacılık sektörünün önemli oyuncularının stratejik tedarikçisi olacağız." dedi.
 
Kordsa, lastik güçlendirme teknolojileriyle dünyada her üç otomobil lastiğinden birini, her üç uçak lastiğinden ikisini güçlendiriyor.

Şirket, bu yıl Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nde geliştirdiği kompozit ürünlerinden yaklaşık 5 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak