Kurduğu şirketi geri almak için 100 milyar doları gözden çıkardı!

Dünyanın en büyük mobil işlemci üreticisi Qualcomm’un kurucusu, şirketini geri satın almak için harekete geçti.

16.03.2018 Cuma 13:38

Güncelleme : 18.03.2018 Cuma 10:38

Singapurlu işlemci üreticisi Broadcom’un Qualcomm için verdiği 120 milyar dolarlık satın alma teklifi masada kalmıştı. Teknoloji tarihinin en büyük anlaşması olması beklenen ancak sürpriz şekilde suya düşen düşen teklifin ardından, Qualcomm’un kurucusu ve eski başkanı şirketini hissedarlardan geri satın almaya karar verdi.
 
ABD Başkanı Donald Trump, Broadcom’un Qualcomm’u satın almasının ABD ulusal güvenliğine potansiyel tehdit oluşturduğu gerekçesiyle kanun hükmünde bir kararname imzalamış ve satın almayı engellemişti.
 
89 milyar dolar pazar değerine sahip olan Qualcomm, 1985 yılında Paul Jacobs tarafından kurulmuştu. Şirket günümüzde satışa sunulan akıllı telefonların neredeyse tümünde kullanılan mobil işlemcileri üretiyor.
 
Financial Times’ın haberine göre, Jabobs suya düşen Broadcomm anlaşmasının ardından yönetim kuruluna şirketi satın almak istediğini iletti.
 
Jacobs, 120 milyar doları reddeden Qualcomm’u geri satın almak için küresel yatırımcılardan destek istedi. Bunlar arasında, 100 milyar dolarlık mega bir teknoloji fonunu yöneten Japonya merkezli SoftBank’ın da bulunduğu belirtildi.
 
SoftBank, aralarında Uber, WeWork, SoFi ve Slack’in de bulunduğu birçok Amerikalı teknoloji şirketinin hisselerine sahip.
 
Kurucuların şirketlerini hissedarlardan geri alması ve özelleştirmesi Silikon Vadisi için alışılmış bir durum. Bunlardan en ünlüsü ise Dell’in kurucu CEO’su Michael Dell’in 2013 yılında 25 milyar dolar karşılığında şirketini geri almasıydı. (Habertürk)

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma