`Küresel ekonomi büyümeye devam ediyor`

Avrupa Merkez Bankası`nın aylık ekonomi bülteninde, mevcut güçlü döngüsel ivmenin yakın dönemde olumlu büyüme sürprizlerine yol açabileceği belirtilirken küresel ekonomide sağlam oranda büyümenin de devam edeceği kaydedildi.

08.02.2018 Cuma 15:59

Güncelleme : 09.02.2018 Cuma 07:47

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) aylık ekonomi bülteni yayımlandı.
 
Genel olarak ECB toplantısındaki açıklamaya benzer ifadelerin yer  aldığı bültende, 2017 son toplantısından bu yana elde edilen bilgilerin, 2017  yılının ikinci yarısında beklenenden daha fazla hızlanan ekonomik genişlemenin  sağlam hızını doğruladığı bildirildi.
 
Bültende, “Güçlü döngüsel ivme, ekonomik durgunluğun önemli ölçüde  azaltılması ve kapasite kullanımındaki artış, enflasyonun yönetim konseyinin  hedefine doğru yakınlaşacağına yönelik güveni güçlendirdi.” ifadesine yer  verildi.
 
Euro Bölgesi’nin büyüme görünümünü çevreleyen risklerin genel olarak  dengeli olduğu aktarılan bültende, “Bir taraftan, mevcut güçlü döngüsel ivme  yakın dönemde olumlu büyüme sürprizlerine yol açabilir.  Diğer yandan, aşağı  yönlü riskler öncelikle küresel faktörlere ve döviz piyasalarındaki gelişmelere  bağlı kalmaya devam ediyor.” yorumuna yer verildi.
 
Bültende ayrıca  küresel ekonominin, sağlam bir oranda genişlemeye  devam ettiği belirtilerek, “Ekonomik faaliyet, olumlu küresel mali koşullardan ve  güçlü güvenden yararlanıyor.  Artan petrol fiyatları, küresel enflasyonun  yükselmesine katkıda bulundu ancak gıda ve enerji fiyatları hariç tutulduğunda  enflasyon, daha istikrarlı kalmaya devam etti.” değerlendirmesinde bulunuldu. 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak