Küresel piyasalar petrolü takipte!

Asya borsaları zayıf petrol fiyatlarıyla beraber bugün iki ayın en düşük seviyelerini gördü. MSCI endeksi yüzde 0.2 düştü, Hong Kong ve Çin`de de borsalar kayıp yaşadı. Wall Street karışık bir seyir izledi.

10.05.2016 Cuma 09:15

Güncelleme : 10.05.2016 Cuma 10:29

Küresel piyasalar petrol fiyatlarındaki düşüşü izliyor. Brent petrol bir günde yüzde 6,8 gerileyerek 43 dolara indi ve 3 haftanın en düşük seviyesini gördü.
Asya borsaları dünyanın en büyük merkez bankalarının para politikalarında görülen farklılıkların dolara değer kazandırması ve zayıf petrol fiyatlarıyla beraber bugün iki ayın en düşük seviyelerini gördü.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 düşerek 11 Mart'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken, Hong Kong ve Çin'de de borsalar kayıp yaşadı.

Yende son zamanlarda yaşanan düşüşlerin ardından ise Japon Nikkei endeksi  yüzde 1.5 yükseldi. Fakat birinci çeyrek bilançolarının zayıf açıklanma ihtimali bu yükselişleri sınırlandırdı.

Wall Street dün Allergan Plc ve diğer sağlık sektörü firmalarının yaşadığı artışların, enerji hisselerinde yaşanan düşüşleri dengelemesiyle karışık bir seyir izledi.

Dow Jones yüzde 0.2 gerileyerek 17,705.91 puandan kapanırken, S&P 500 yüzde 0.08 artışla 2,058.69 puan oldu. Nasdaq da yüzde 0.3 yükselişin ardından 4,750.21 puan oldu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak