Küresel piyasalar pozitif!

Küresel piyasalar, ABD`de faizlerin yakın dönemde artırılacağı endişelerinin hafiflemesiyle birlikte artan risk iştahına paralel olarak artıda seyrediyor.

31.03.2016 Cuma 08:55

Güncelleme : 31.03.2016 Cuma 12:39

Wall Street'teki yükselişi izleyen Asya borsaları, ABD'de faizlerin yakın dönemde artırılacağı endişelerinin hafiflemesiyle birlikte artan risk iştahına paralel olarak artıda seyrediyor.

Dolar ise Fed Başkanı Janet Yellen'in para politikasında sıkılaşmanın devamı hakkında temkinli konuşmasının ardından euro karşısında yedi haftanın en düşük seviyelerine yakın seyrediyor.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Küresel büyüme ve Çin ekonomisi hakkındaki endişelerle yılın ilk çeyreğinde volatil hareket eden endeks çeyreği yüzde 1.2 artıda kapatmaya hazırlanıyor.

Yellen'in Salı günü Fed'in faiz artışı konusunda temkinli davranması gerektiğini söyleyerek, son dönemde yeni bir faiz artışının yakın olabileceğine dair sinyaller veren diğer Fed üyelerinden farklı bir tavır ortaya koydu. Yellen'in açıklamaları sonrası piyasalarda risk iştahı güçlendi.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans da dün Yellen'inkine benzer ifadeler kullanarak, Nisan'da faiz artırılmasının önünde düşük enflasyon gibi temel engeller bulunduğunu ifade etti.

Fed yetkililerinin parasal sıkılaşma hakkındaki temkinli açıklamalarının etkisiyle ABD'nin S&P 500 endeksi günü yüzde 0.4 artıda kapatırken, oynaklık endeksi VIX yüzde 1.9 düşüşle Ağustos ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma