`Kurun gevşemesi metalde zor seanslara işaret`

MetalsMarket Baş Metal Analisti Ceyhan, dolar kurunun gevşemesinin metal fiyatlarına destek olamadığını ve önümüzdeki dönemde zor seanslara işaret ettiğini bildirdi.

10.02.2016 Cuma 15:03

Güncelleme : 10.02.2016 Cuma 17:41

MetalsMarket Baş Metal Analisti Anıl Ceyhan, dolar kurunun gevşemesinin metal fiyatlarına destek olamadığını ve önümüzdeki dönemde zor seanslara işaret ettiğini bildirdi.

Anıl Ceyhan yaptığı yazılı açıklamada, Londra Metal Borsası temel metal fiyatlarının dolar kurundaki gerilemeye rağmen hala baskılı bir eğilim altında, karışık seyir izlediğini belirtti ve "Dolar kurunun gevşemesi metal fiyatlarına destek olamıyor ve önümüzdeki dönemde zor seanslara işaret ediyor" diye konuştu.

Ceyhan şunları söyedi:
 
"Şu anda piyasa Fed başkanı Yellen'ın ABD kongresinde yapacağı konuşmaya kilitlenmiş durumda. Yellen'ın bugün biraz daha ılımlı olması fakat hala faiz artırımına yönelik kapıyı aralık bırakması bekleniyor.
 
Bu sene Fed faizleri yükseltmeye devam eder ise, Çin para birimi baskı altında kalmaya devam edebilir ve bu da bakır olmak üzere temel metaller açısından sıkıntı yaratabilir.

Pazartesi günü uzun Çin tatili bitiyor. Biz ABD'de gelen zayıf veriler, Avrupa bankalarının borç geri ödeme sorunları ve Çin ekonomisi büyümesindeki endişelerden dolayı Çinli fonların özellikle bakır, alüminyum ve nikelde kısa pozisyon açma ihtimallerini değerlendiriyoruz. Dün yayınladığımız Londra Metal Borsası özel veri analizinde Çinli fonların tatilden önce uzun pozisyonlarını arttırdıklarını ve tatil dönüşünde bu pozisyonları tersine çevirme ihtimallerinden bahsetmiştik.
 
Şu ana kadar Londra'da en iyi performans gösteren kontrat %1.3'lük değer artışı ile çinko. Arz tarafındaki sıkıntılar fiyatları desteklemeye devam ediyor. Nikel kontratına baktığımızda fiyat baskısının devam edeceğini öngörüyoruz, zira yatırımcılar 8000$ prim bedelli put opsiyonlarına geçtiğimiz haftaya göre iki kat daha fazla 200$ kullanım hakkı bedeli ödemeyi kabul ediyorlar. Diğer taraftan Haziran vadeli 7000$ prim bedelli put opsiyonlarına olan ilgi de artıyor."
"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi