Litecoin`in kurucusu bütün Litecoin`lerini sattı

Dünyanın en büyük beşinci şifreli parası Litecoin`in kurucusu Charlie Lee, sahip olduğu bütün Litecoin`lerini sattığını açıkladı.

20.12.2017 Cuma 16:07

Güncelleme : 21.12.2017 Cuma 09:17

2011 yılında Bitcoin'e karşı transferi daha hızlı ve ucuz bir alternatif olarak Litecoin isimli şifreli parayı geliştiren Charlie Lee, bugün Reddit üzerinden şaşırtıcı bir açılama yaptı.
 
18 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük beşinci şifreli parası olan Litecoin'in kurucusu, elindeki bütün Litecoin'leri sattığını duyurdu. Reddit'te paylaştığı bir yazı ile bu açıklamayı yapan Charlie Lee'nin açıklamasına göre Lee artık takipçileri tarafından suçlanmak istemiyor. Bütün maddi birikimini Litecoin ile tutan Lee, önemli Tweet'ler öncesinde veya sonrasında Litecoin alımı/satımı yapmadığını belirtirken yine de bu şüphelere artık son vermek için bu önemli kararı almak zorunda olduğunun altını çizdi. 

İşte Lee’nin yaptığı o açıklama:
“Geçen son bir yıl içerisinde attığım tweetlerde fiyatlarla ilgili konulardan mümkün olduğunca uzak kalmaya çalıştım. Ancak Litecoin böylesine devasa bir hızda büyürken bunu yapmak da gittikçe zorlaştı. Litecoin hakkında veya iyi/kötü haberlerle ilgili tweet attığımda kişisel çıkar amaçlı paylaşımlar yaptığım suçlamalarına maruz kaldım. Hatta bazıları LTC’de kısa pozisyon (satış yönünde bahis) aldığımı dahi iddia etti. Çok fazla etkim olduğu için LTC parasına sahip olmam çıkar çatışmalarına neden olmaya başladı. Attığım her tweet öncesinde veya sonrasında LTC alım satımı yapmamaya azami önem gösterdim. Tabii bunu sadece ben biliyorum. Ancak bu konuda her zaman şüpheler olacaktır. Bu nedenle geçen günlerde sahip olduğum bütün LTC paralarını sattım ve hepsini hayır kuruluşlarına bağışladım. 6 yıl aradan sonra ilk kez fiziksek formda tek bir LTC’ye bile sahip değilim. Sadece koleksiyon amacıyla birkaç tane var o kadar. Bu çok tuhaf bir his. Ama endişelenmeyin Litecoin’i bırakmış değilim. Litecoin ile ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Zaten Litecoin başarıya ulaşırsa birçok farklı şekilde karşılığını alacağım. Bunun için illa Litecoin sahibi olmama gerek yok.”

Litecoin dün Bitfinex borsasında 370 dolar ile zirve yapmasının ardından şu sıralar günlük bazda yüzde 4,93 düşüşle 337,70 dolardan işlem görüyor. Bu şifreli para bu yıl şu ana kadar yatırımcısına yüzde 7.600 kazandırdı.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma