LOT ve Türk Hava Yolları `niyet mektubu` imzaladı

Türk Hava Yolları ve LOT Polonya Havayolları, mevcut işbirliğini derinleştirmek ve başka pazarlardaki işbirliğini genişletmek için niyet mektubu imzaladı

13.08.2015 Cuma 14:44

Güncelleme : 13.08.2015 Cuma 15:20

Türk Hava Yolları ve LOT Polonya Havayolları arasında imzalanan Niyet Mektubu çerçevesinde iki şirketin mevcut işbirliği yanında Polonya, Türkiye ve öte noktaları kapsayan pazarlarda ticari işbirliğini genişletmelerinin hedeflendiği bildirildi.

Mevcut işbirliğini genişletmenin önemini vurgulayan yetkililer, söz konusu stratejik işbirliği sayesinde yolculara daha fazla sefer ve bağlantı alternatifi sağlanacağını ve böylece daha iyi bir ürün sunulacağını ifade etti.

İşbirliğinin detayları henüz netleşmemekle birlikte her iki havayolu bir ortak girişim (Joint Venture) yolunda ilerleme kararı aldı.
LOT Genel Müdürü, Sebastian Mikosz; “LOT, 2016 yılı itibariyle büyümeye hazır ve bu yılın önemli ortaklarımızla işbirliğimizi güçlendirmek için en iyi zaman olduğunu düşünüyoruz. LOT ve Türk Hava Yolları’nın uzun yıllara dayanan bir işbirliği bulunuyor. Bu Niyet Mektubu’nun bizi ortak ve global bir faydada buluşturacağına inanıyor ve bu sayede, yolcularımızın her iki havayolunun geniş ulaşım ağının avantajlarından en iyi şekilde faydalanabileceğini düşünüyoruz” şeklinde görüş belirtti.  

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil; “Havayollarımız arasındaki bu stratejik işbirliği, her iki taşıyıcıya da mevcut pazarlarında etkinliklerini artırma fırsatı verecek ve aynı zamanda işbirliği kapsamına giren güzergahlardaki etkinliklerine de katkı sağlayacaktır. Aynı havayolu ittifakına dahil oldukları dikkate alındığında, bu işbirliğinin Star İttifakı’na da katkı sağlayacağı düşünülebilecektir” dedi.

Türk Hava Yolları ve LOT Polonya Havayolları, 2000 yılından bu yana İstanbul-Varşova hattında sürdürdükleri codeshare işbirliğini 2014 yılında Türk Havayolları’nın İstanbul-Amman, İstanbul/Kahire, İstanbul/Ankara seferleri, LOT Polonya Havayollarının ise Varşova-Krakow ve Viyana-Varşova seferlerini ekleyerek genişletti. Her iki havayolu halihazırda İstanbul-Varşova hattında haftalık 5 sefer yapıyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma