Macaristan`dan Soros`a suçlama

Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, Macar hükümeti karşıtı açıklamaların arkasında Macar asıllı ABD`li milyarder George Soros`un olduğunu iddia etti

20.05.2016 Cuma 11:11

Güncelleme : 20.05.2016 Cuma 11:19

ABD'li milyarder George Soros'a Macaristan'dan suçlama geldi.

Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, düzenlediği haftalık basın toplantısında, sığınmacı krizi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lazar, finans spekülatörü George Soros'un, ABD'de Demokrat Parti üzerinde ciddi bir etkisi olduğunu ve son dönemde Macar hükümeti karşıtı açıklamaların arkasında olduğunu ileri sürerek, ''George Soros, Demokrat Parti'nin etkili destekçilerinden birisi. Clinton çiftinin patronu kendi görüşlerini tanıtmak için her şeyi yapıyor.

Önümüzdeki dönemlerde George Soros, en tehlikeli politikacı olarak görülen siyasi rakibi Orban hükümetine karşı aktif bir şekilde mücadele etmeye hazır.'' ifadelerini kullandı.

Sığınmacıların Avrupa'ya yerleştirilmesi konusuna Soros'un destek verdiğini savunan Lazar, ''ABD Başkanı Barack Obama, yakın geçmişte Avrupa için göçmenlik konusunun önemli olduğunu belirtmişti. Amerika'nın izlediği siyasete göre Avrupa'nın göçmenlere, Müslüman göçmenlere ihtiyacı var.'' şeklinde konuştu.

Lazar ayrıca, Macaristan'ın sığınmacı konusunda izlediği politikanın bazı Avrupalı büyük güç ve ABD'nin düşüncesine ters olduğunu iddia etti.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, yakın zamanda Macaristan yönetimini eleştirerek, ''Polonya ve Macaristan, Amerika Birleşik Devletleri ve Soğuk Savaş olmadan bugün özgür olamazdı. Şimdi demokrasinin karışık bir şey olduğunu savunup Putin benzeri bir yönetim istiyorlar.'' ifadelerini kullanmıştı.

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi