Marmaray`da bir ilk! Kesintisiz ulaşım başladı

Marmaray Boğaz Tüp Geçişi`nin ardından Gebze-Halkalı hatlarının da hizmete girmesiyle Avrupa-Asya arasında kesintisiz demir yolu ulaşımının önü açıldı.

23.03.2019 Cuma 11:01

Güncelleme : 25.03.2019 Cuma 18:03

Azerbaycan Demiryolları tarafından İsviçre'de imal ettirilen ve  Ankara-Bakü arasında yolcu taşımacılığında kullanılması planlanan vagonlardan  oluşan özel yolcu treni, 21 Mart Perşembe günü Kapıkule Sınır Kapısı'ndan  Türkiye'ye giriş yaptı.

Tren, İstanbul’daki seyri süresince Halkalı'dan sonra banliyö hattı ve  Marmaray Tüp Geçişi'ni kullanarak Ankara'ya (Marşandiz) geldi. Özel yolcu treni,  daha sonra Kayseri-Sivas-Erzurum-Kars üzerinden Tiflis'e, ardından  son durağı  Bakü'ye ulaşacak.

Ankara-Bakü arasında yolcu taşımacılığı için kullanılacak tren  vagonları, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'daki demir yolu hatlarının ray  açıklığının farklı olması dikkate alınarak imal edildi.

Türk demir yolu hatlarındaki bin 435 milimetreyle Gürcistan ve  Azerbaycan'daki bin 520 milimetre ray açıklığına uygun imal edilen boji  (tekerlek-dingil) sistemine sahip tren, sınırda beklemeden seyrine devam edecek.

Marmaray Boğaz Tüp Geçişi ve Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hatlarının  ardından Gebze-Halkalı banliyö hatlarının da hizmete girmesiyle Pekin'den  Londra'ya kadar kesintisiz demir yolu ulaşımı mümkün hale geldi.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı