MATİL`in yeni genel müdürü İbrahim Tozlu oldu

Çelik İhracatçılar Birliği (ÇİB) tarafından test, Ar-Ge, inovasyon, teknoloji geliştirme ve danışmanlık, sektörel ve teknik eğitim, akredite laboratuvar hizmetleri ve ürün uygunluk konularında sektöre hizmet vermek üzere kurulan Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları’nın (MATİL AŞ) yeni genel müdürü İbrahim Tozlu oldu.

13.03.2019 Cuma 16:05

Güncelleme : 13.03.2019 Cuma 16:05

MATİL AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Tozlu uzun yıllardır çelik  sektörünün önde gelen kuruluşlarında çalıştı.1961 Gümüşhane doğumlu olan İbrahim Tozlu, ilkokul, ortaokul ve lise  eğitimini Gümüşhane'de tamamladı. 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi  Metalürji Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Fen  Bilimleri Enstitüsü Malzeme Anabilim Dalı’nda, 1992 yılında yüksek lisansını  tamamladı.

1988 yılında Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nda çalışma hayatına  başlayan Tozlu, 1988 ile 2006 yılları arasında Erdemir’de Sıcak Haddehane ve  Levha Haddehanesinde İşletme Mühendisi, Baş Mühendis ve Müdürlük görevlerinde  bulundu. Erdemir’de API, yüksek mukavemetli yapı çelikleri, aşınmaya dayanıklı ve  zırh çelikleri konularında proje çalışmalarında bulundu.

2009 yılında Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nda Ray Profil  Haddehanesi Müdürü olarak çalışmaya başlayan Tozlu, 2014 yılında itibaren  Haddehaneler ve Teker Fabrikası Başmüdürü, 2017-2018 yılları arası Haddehaneler  ve Tekerlek Fabrikası Direktörü olarak görev yaptı.


"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?