Merkel açık açık tehdit etti! Savaş...

Ticaret savaşlarında misillemeler ve tehditler adeta havada uçuşurken Almanya Başbakanı Angela Merkel`den çok önemli bir açıklama geldi. Gerilimin gerçek bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulunan Merkel, "Bu çatışmanın `gerçek bir savaşa` dönüşmemesi için tüm çabayı ortaya koymak oldukça önemli. Ancak tabii ki bunun iki tarafı var." dedi. Merkel Almanya`nın savunma harcamalarını attıracağını da vurguladı.

04.07.2018 Cuma 12:19

Güncelleme : 05.07.2018 Cuma 09:42

Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptığı açıklamada, ABD ile yaşanan ticari savaş geriliminin gerçek bir savaşa dönüşmemesi için Avrupa Birliği'nin gereken tüm çabayı göstereceğini söyledi ancak Almanya'nın savunma harcamalarını attıracağını da vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump AB'den yapılan çelik ve alüminyum ithalatına gümrük vergisi getirmiş ve bu vergilerin otomobil, kamyon ve otomotiv parçalarına da uygulanabileceği tehdidinde bulunmuştu.

ABD'nin bu tarz bir adım atması durumunda en çok zarar görecek ülkelerin başında gelen Almanya'nın Başbakanı Merkel ise bugün çok önemli bir açıklama yaptı. 

AP'nin haberine göre Merkel açıklamasında, "Bu çatışmanın 'gerçek bir savaşa' dönüşmemesi için tüm çabayı ortaya koymak oldukça önemli. Ancak tabii ki bunun iki tarafı var." dedi. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in yakın zamanda konuyla ilgili görüşmeler yapmak için ABD'ye gideceğini de belirten Merkel, "Dünya ekonomisinin iyi bir şekilde çalışması ülkelerin birbirleri ile ortaklar gibi çalışmasından geçer. Ticaret açıklarını veya fazlalığını hesaplarken sadece satılan veya alınan ürünleri dikkate alıp hizmetleri almamak eski moda bir yaklaşım olur. Eğer dijital hizmetler de dikkate alınırsa ABD, Avrupa ile ticaretinde muhtemelen fazla verecektir." dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma