`Merkez bankaları küresel ekonomiyi tekrar kurtaramayacak`

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Francois Villeroy de Galhau, merkez bankalarının küresel ekonomiyi yeniden kurtaramayacağını belirtti.

21.06.2018 Cuma 18:21

Güncelleme : 22.06.2018 Cuma 11:59

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Francois Villeroy de Galhau, merkez bankalarının artan küresel belirsizliğin etkilerinin tamamını frenleyemeyeceğini belirtti. 
 
Bir yandan Fransa Merkez Bankası'na liderlik yapan Villeroy, Paris'te perşembe günü düzenlenen konferansta, "Diğer politika yapıcıları tarafından oluşturulan belirsizliği tümüyle telafi edemeyiz, veya bunların etkilerini tamamen karşılayamayız" dedi ve "Fiyat istikrarı şartımız için gereken her şeyi -ne eksik ne fazla- yerine getireceğiz" diye konuştu. 
 
Merkez bankalarından yetkililer, küresel finansal krize yanıt vermede liderlik rolünü üstlenirken siyasetçiler, kararsız kalmışlardı. Ancak 2008 krizinden sonra eşi benzeri görülmemiş parasal teşvikler ile geçen 10 yılın ardından popülist politikaların getirdiği yeni riskler ve ticaret savaşı, küresel ekonomiyi sarsıyor. 
 
Çarşamba günü Portekiz'de düzenlenen bir panelde, ECB Başkanı Draghi, ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda ve Avustralya Merkez Bankası lideri Lowe, artan uluslararası ticaret geriliminin şirketler arasındaki güvene zarar vererek küresel ekonomik büyümeyi tehlikeye soktuğu konusunda uyarıda bulunmuştu. 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma