Merkez`den bankalara müjde!

TCMB bankaların dolar karşılığında tutulan zorunlu karşılıklarına, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödenmeye başlanacağını açıkladı.

02.05.2015 Cuma 14:45

Güncelleme : 02.05.2015 Cuma 15:20

Merkez Bankası (TCMB), bankaların dolar karşılığında tutulan zorunlu karşılıklarına, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödenmeye başlanacağını açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde ABD doları cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödenmesi uygulamasına başlanacaktır.

1. Uygulama 5 Mayıs 2015 tarihinden itibaren başlayacaktır.

2. Uygulanacak faiz oranı değişen küresel ve yerel finansal piyasa koşulları çerçevesinde günlük olarak belirlenecektir.

3. Belirlenen oran saat 9.30’da Anadolu Ajansı DV008 ve Reuters CBTB sayfalarında ilan edilecektir. 5 Mayıs 2015 günü için gecelik faiz oranı yıllık yüzde 0,12 olacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.

TCMB Başkanı Başçı Erdem Başçı, perşembe günü düzenlenen yılın ikinci enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda “ Sistemin genel sağlığını garanti altına alacak tedbirler önemli. Yabancı vade zorunlu karşılıklara faiz ödemeyi düşünebiliriz. Finansal istikrarı güçlendirecek yönde tedbirlere önümüzdeki haftaya başlayabiliriz. Hafta sonu duyuru yapabiliriz" demişti.

Başçı ayrıca, TL zorunlu karşılıklara ödenen faizin de şu anda çok düşük olduğunu, burada daha fazla artırım yapabileceklerini söylemişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma