Mobil dünyaya yerli yazılım üretecekler

Türkiye`nin önde gelen bilgi, iletişim ve teknoloji şirketleri HAVELSAN ve Turkcell, mobil iletişim alanında araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri yürütmek için iş birliği yapacak.

26.11.2017 Cuma 12:09

Güncelleme : 27.11.2017 Cuma 10:44

Alınan bilgiye göre, yazılım yoğun çözümler üzerinde çalışan HAVELSAN  ile GSM operatörü Turkcell, Ar-Ge ve inovasyon konularında birlikte çalışma  kararı aldı. Bu amaçla, Ankara’daki HAVELSAN Merkez Tesisleri'nde düzenlenen  törende, iki şirket arasında niyet mektubu imzalandı.

Törene,  HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu,  HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay’ın yanı sıra Turkcell Genel Müdürü Kaan  Terzioğlu ve Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı  Gediz Sezgin katıldı.

Çavuşoğlu, törende, mobil güvenlik ve iletişim alanında duyulan önemli  bir eksikliğin bu iş birliğiyle giderileceğine inandığını söyledi.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, kişi ve bilgi güvenliği  konularının önemine dikkat çekti. "İki kurum, ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu  alanlardan biri için bir araya geldi." diyen Atalay, HAVELSAN ve Turkcell'in iş  birliği kapsamında başarılı çalışmalar gerçekleştireceğine inandığını vurguladı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da endüstri 4.0 devrimine dünya  ile birlikte ayak uydurmanın yanı sıra yerli ve milli teknolojiler geliştirmeyi  yol haritası olarak belirlediklerini ifade etti. Terzioğlu, şu değerlendirmelerde  bulundu: "Bu hedefe ulaşabilmek için HAVELSAN ideal bir ortak. İmza atmış  olduğumuz niyet mektubu ile ülkemizin yeni nesil iletişim teknolojilerini  geliştirmesi ve dünyada söz sahibi olması için önemli bir adım daha atmış  bulunuyoruz. Bu çalışmaların inovasyon ve yerli üretimle birlikte Türkiye’nin  dünyadaki rekabet gücünün artmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz."  dedi.

HAVELSAN ve Turkcell arasındaki iş birliği kapsamında, bilgi ve  iletişim teknolojileri ile siber güvenlik konularında ulusal düzeyde ihtiyaç  duyulan yazılımlar geliştirecek. Şirketler, yerli ve milli tasarım, üretim için  Ar-Ge çalışmaları yapacak.

Ayrıca HAVELSAN’ın Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmaları ile  Turkcell’in sağlayacağı iletişim ağı desteğiyle bilgi ve iletişim teknolojileri  projelerine birlikte çözüm üretilecek, yazılımsal, donanımsal ve mobil  uygulamaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma