Moody`s, Birleşik Krallık`ın kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody`s, Birleşik Krallık`ın kredi notunu "Aa1" seviyesinden "Aa2" seviyesine çektiğini duyurdu.

24.09.2017 Cuma 10:03

Güncelleme : 25.09.2017 Cuma 09:24

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's,  Birleşik Krallık'ın kredi notunu düşürdüğünü bildirdi.

Moody's'ten yapılan açıklamada, Birleşik Krallık'ın kredi notunun  "Aa1" seviyesinden "Aa2" seviyesine çekildiği belirtildi.

Birleşik Krallık'ın kredi notunun bir basamak azaltılmasının ardından  kredi notu görünümünün de "negatiften" "durağana" çevrildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Birleşik Krallık hükümetinin Avrupa Birliği (AB) ile yeni  bir serbest ticaret anlaşması konusunda anlaşabileceğinden artık emin değiliz."  ifadeleri kullanıldı.

Birleşik Krallık'ın kamu finansmanının dikkate değer şekilde  zayıfladığı vurgulanan açıklamada, şunlara vurgu yapıldı: "Moody's, ilerleyen dönemde kamu finansmanının daha da zayıflamasını  beklemektedir. Kamu finansmanında bozulma, kısmen ekonomik zayıflamadan, kısmen  de yedi yıl boyunca azaltılan harcamaların yeniden artırılmasından dolayı  gerçekleşecek."

Birleşik Krallık'ta son dönemde hükümetin sağlık ve sosyal  yardımlardaki harcamaları da dahil birçok farklı alanda kamu harcamalarının  arttığına değinilen açıklamada, "Tüm bu ek harcamalar mevcut bütçeden ödenecek.  Önümüzdeki yıllarda kamu harcamalarındaki artışın yüksek olmasını bekliyoruz."  değerlendirmesine yer verildi.

Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May, İtalya'nın Floransa kentindeki  konuşmasında, ülkesinin AB'den ayrılma sürecinde 2021 yılına kadar "geçiş  anlaşması" uygulanmasını talep etmişti.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü