`Moody`s`in kararı taraflı ve ön yargılıdır`

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Moody`s`in, yaptığı not indirimi ile Türkiye`nin `yatırım yapılabilir ülke` statüsünü değiştirmesi taraflı ve ön yargılı bir karardır" dedi.

26.09.2016 Cuma 14:49

Güncelleme : 27.09.2016 Cuma 09:22

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu  Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararının taraflı ve ön yargılı  olduğunu bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Moody's'in söz konusu kararını  değerlendirdi.

Moody's'in, yaptığı not indirimi ile Türkiye'nin 'yatırım yapılabilir  ülke' statüsünü değiştirmesini taraflı ve ön yargılı bir karar olarak  değerlendiren Palandöken, Türkiye ekonomisinin kredi derecelendirme  kuruluşlarının siyasi kararlarından etkilenmeyecek kadar sağlam temeller üzerine  oturtulduğunu ifade etti.

Palandöken, Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde duracak üretim  kapasitesine sahip olduğunu vurgulayarak, pozitif büyümenin 27 çeyrektir  kesintisiz devam ettiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin, reformlar konusunda da kararlı ve devamlılığı olan bir  ülke olduğunu kaydeden Palandöken, "Avrupa'da memur maaşlarını ödeyemeyen  ülkelerin notlarında indirim yapmayanlar, bize gelince taraflı ve ön yargılı  olarak acele kararlarla ülkemizi yıpratmaya çalışıyorlar. Kredi derecelendirme  kuruluşları yazmış oldukları ısmarlama raporlarla kendi bağımsızlıklarını ve  güvenirliklerini kaybetmektedir. Dün yanıldıkları gibi bugünde yanılıyorlar.  Rapordan etkilenip yatırım yapmayanların kendileri kaybedeceklerdir."  değerlendirmesinde bulundu.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı