Moody`s`ten ABD ekonomisine ilişkin değerlendirme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD Başkanı Donald Trump`ın makul bütçe açığı ve sağlıklı bir ekonomiyi miras aldığını ancak bazı zorlukların belirdiğini duyurdu.

24.01.2017 Cuma 12:59

Güncelleme : 25.01.2017 Cuma 09:16

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD Başkanı Donald Trump'ın makul bütçe açığı ve sağlıklı bir ekonomiyi miras aldığını ancak bazı zorlukların belirdiğini duyurdu.

Moody's'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD'nin kredi  gücünün, son derece dinamik ve rekabetçi, dünyanın en büyük ekonomisi olan ulus  ekonomisinin gücüyle desteklendiği ifade edildi.

Başkan Trump'ın orta vadeli mali politika seçimlerinin, ABD'nin kredi  profilinin belirleyicisi olacağı aktarılan açıklamada, Trump'ın makul bir bütçe  açığını elinde bulundururken, yönetimin finansal zorluklarla karşı karşıya  kalacağı ve on yılın sonuna kadar ABD'nin kredi gücünü giderek ağırlaştıracağı  belirtildi.

Açıklamada, politika değişiklikleri olmazsa, yetki verme  programlarındaki harcamaların artmasının yeniden açıklara yol açacağı dile  getirilerek, artan borç seviyeleri ve yükselen faiz oranlarının, ABD'nin şokları  absorbe etme kapasitesini zayıflatacağı kaydedildi.

Trump'ın ticaret, vergilendirme ve altyapı alanlarında girişimler  başlatacağı ifadelerinin anımsatıldığı açıklamada, "Bu girişimler, kısa vadede  büyüme ve maliye politikasını etkileyebilirken, hak kazanma maliyetlerinin ABD  borç yükü ve mali gücüne olan etkisini doğrudan azaltamayacak. Yetki harcaması,  ABD kredi profilinin en etkili sürücüsüdür." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ABD'nin "Aaa" derecelendirmesi ve "durağan" görünümünün,  hukukun üstünlüğüne ve yüksek şeffaflık seviyelerine saygı da dahil olmak üzere  güçlü kurumlar tarafından desteklendiği vurgulanarak, gelecek yıllarda, bu  kurumların gücünün ve politika yapıcılarının ABD'nin orta vadeli mali  zorluklarını çözme kapasitesinin test edileceği aktarıldı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak