Moody`s`ten bankalara `petrol` uyarısı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody`s petrol ihracatçısı ülkelerdeki bankaların kısa vadede kredi risklerine en açık bankalar olduğunu bildirdi.

25.02.2016 Cuma 08:43

Güncelleme : 25.02.2016 Cuma 11:17

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, petrol fiyatlarında derinleşen düşüşün global olarak bankalar üzerinde baskıyı yoğunlaştırdığını, özellikle de net petrol ihracatçısı ülkelerdeki bankaların kısa vadede kredi risklerine en açık bankalar olduğunu bildirdi.
 
Düşen petrol fiyatlarının global bankalar için ortaya çıkardığı kredi risklerine ilişkin yeni bir rapor yayınlayan Moody's, orta vadede fiyatlarda toparlanmının çok daha yavaş şekilde gerçekleşmesi yönünde önemli bir risk olduğunu belirtirken, fiyatların daha da düşmesi riski bulunduğunu da vurguladı.

Moody's net petrol ihracatçısı ülkelerde bankalar için kredi risklerinin, düşük petrol fiyatlarının varlık katiletisi için kötüleşme potansiyelini artırmasına doğrudan veya dolaylı maruz kalma pozisyonlarına göre artacağını vurguladı.

Düşük petrol fiyatlarının global banka karlarına ve borç ödeme yeterliliklerine etkilerinin genel olarak yönetilebilir göründüğünü belirten Moody's, bununla birlikte düşük petrol fiyatlarının not verdiği bankaların bir kısmının kredibilitelerini test edebileceğini de ifade etti.
 
Moody's yöneticisi Federico Drevon yaptığı değerlendiremede, "Petrol fiyatları için temel senaryomuzda fiyatların uzun süre düşük kalacağına inanıyoruz ve petrol ihracatçısı bölgede bankaların risklerin arttığını görmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak