Moody`s`ten Brexit değerlendirmesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışının ardından 2 yıl kadar sürecek bir geçiş süreci konusunda anlaşmaya varmasının kredi notu açısından pozitif bir gelişme olduğunu duyurdu.

26.03.2018 Cuma 16:59

Güncelleme : 27.03.2018 Cuma 13:13

Moody’s'ten yapılan açıklamada, Bexit ile ilgili değerlendirmelere yer  verildi.
 
Açıklamada, İngiltere'nin Avrupa Birliği ile Brexit'in ardından 2 yıl kadar  sürecek bir geçiş süreci konusunda anlaşmaya varmasının kredi notu açısından  pozitif bir gelişme olduğu belirtilerek, halen Brexit kaynaklı belirsizliklerin  devam ettiği vurgulandı.
 
Açıklamada, söz konusu anlaşmanın geleceğinin, Kuzey İrlanda ile AB  üyesi İrlanda arasında yeniden sınır oluşturulması olasılığı gibi konuların da  bulunduğu tartışmalı alanlarda sorunların çözümlenmesine bağlı olduğu bildirildi.
 
İngiltere’nin, Brexit sürecinin sonunda AB ile tam anlaşma  sağlayamaması durumunda bunun ülke ekonomisi üzerinde büyük ölçüde olumsuz  sonuçlarının olabileceği vurgulanan açıklamada, "Nihai bir anlaşmaya varılmaması  halinde İngiltere’nin AB ile gelecekteki uzun vadeli ilişkilerine dair  belirsizlikler devam edecektir." denildi.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Moody’s Direktörü ve Kredi  Stratejisti Colin Ellis, Brexit sonrası döneme ilişkin olarak daha belirgin bir  görünümün oluşmasının kredi notu açısından pozitif bir gelişme olduğunu  belirterek, "İngiltere’nin AB iç piyasasına 2020 sonuna kadar erişiminin  devamının sağlanması, denetim ve ticaret uygulamaları için mevcut dar zaman  dilimini genişletti." ifadesini kullandı.
 
Ellis, anlaşmanın İngiltere’ye AB ile yapmayı planladığı serbest  ticaret anlaşması müzakereleri için de zaman kazandırdığını kaydetti.
 
AB ve İngiltere, geçen haftanın başında, Brexit'in ardından 2 yıl  kadar sürecek bir geçiş süreci konusunda anlaşma sağladığını açıklamıştı.
 
AB Komisyonu'nun Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, geçiş  sürecinin büyük olasılıkla 31 Aralık 2020'de sona ereceğini, geçiş döneminde  vatandaşlar ve işletmelerin karşılıklı mevcut haklardan faydalanmaya devam  edeceğini, İngiltere'nin bir süreliğine AB’nin Gümrük Birliği, Tek Pazar ve diğer  politikalarından faydalanabileceğini duyurmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak