Moody`s`ten İngiltere`ye uyarı

Moody`s yaptığı açıklamada “İngiltere’nin kredibilitesi, Brexit kaynaklı belirsizliğin baskısı altında. Politik ve mali riskler artıyor” - "Ortak pazara erişimin devam etmemesi halinde, önümüzdeki dönemde ülkenin kredi notu düşürülebilir" dedi.

13.07.2017 Cuma 14:32

Güncelleme : 14.07.2017 Cuma 09:14

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s  tarafından, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecine (Brexit) ilişkin  politik ve mali risklerin arttığı açıklandı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “İngiltere’nin  kredibilitesi, Brexit kaynaklı belirsizliğin baskısı altında. Politik ve mali  riskler artıyor.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Moody's tarafından “Aa1” notu ve “negatif” görünüm ile  değerlendirilen İngiltere ekonomisine ilişkin belirsizliklerin arttığı  vurgulandı.

İngiltere’nin AB ile pozitif sonuçları olacak bir anlaşma sağlaması  ihtimalinin referandumun hemen sonrasına kıyasla daha düşük olduğu belirtilen  açıklamada, buna rağmen Moody’s’in temel senaryosunun halen taraflar arasında bir  anlaşma sağlanması yönünde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, İngiliz ekonomisinin giderek yavaşladığı, bu yılın sonunda  ekonomik büyümenin yüzde 1,5, gelecek senenin sonunda ise yüzde 1,0 seviyesinde  gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi.

İngiliz ekonomisinde iç tüketimin ve yatırımların belirsizlik iklimi  nedeniyle hız kestiğine, bunun da ekonomik aktiviteyi azalttığına işaret edilen  açıklamada, İngiltere ve AB arasında yeni bir ticaret anlaşması konusunda  uzlaşmaya varılamaması ve ortak pazara erişimin kesintiye uğraması halinde orta  vadede İngiltere’nin büyümesinin önceye kıyasla daha zayıf olacağı belirtildi.

Açıklamada, müzakerelerin sonucunda İngiltere'nin ortak pazara  erişiminin devam etmemesi halinde, önümüzdeki dönemde ülkenin kredi notunun  düşürülebileceği uyarısı yapılırken, bütçe açığının artması, kamu borcunu  azaltılmasında başarısız olunması gibi mali unsurların da ülkenin kredi notunun  düşürülmesinde rol oynayabileceği vurgulandı.

Konuya ilişkin olarak Moody’s’in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti  Kathrin Muehlbronner, “İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki müzakereler henüz  yeni başlamış olsa da İngiliz hükümetinin nihayetinde görece iyi bir sonuç elde  edip edemeyeceği belirsizliğini koruyor.“ ifadesini kullandı.

Muehlbronner, İngiliz hükümetinin “sert Brexit”e işaret eden adımlar  attığını belirtti.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü