Morgan Stanley çalışanı müşteri parasını zimmetine geçirdi

Ünlü yatırım bankasında bir danışman temsilcisi, 4 müşterinin 7 milyon dolarını çaldı. Morgan Stanley’e ‘ihmal’den 3.6 milyon dolar ceza kesildi.

02.07.2018 Cuma 12:33

Güncelleme : 02.07.2018 Cuma 17:24

Dünyaca ünlü yatırım bankası Morgan Stanley’in bir çalışanı müşteri hesaplarını boşaltırken suçüstü yakalandı. İhmalden kusurlu bulunan bankaya da 3.6 milyon dolar ceza kesildi.
 
ABD’nin SPK’sı SEC tarafından yapılan soruşturmada, Morgan Stanley Danışmanlık Temsilcisi Barry F. Connell’in, bir yıl boyunca 110 yetkisiz işlem ile 4 müşterinin hesabından yaklaşık 7 milyon doları zimmetine geçirdiği belirlendi.
 
3.6 MİLYON DOLAR CEZA KESİLDİ
 
Açılan davada Morgan Stanley de hedef tahtasında yer aldı. Kurum, görevini kötüye kullanarak banka müşterilerini dolandıran personel konusunda yeterli denetimi göstermemek ve ihmal suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Bankanın bu tür kötü niyetleri engelleyecek politika ve  prosedüre sahip olmadığının ortaya çıktığı ileri sürüldü. Morgan Stanley dava sonucu 3 .6 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti.
 
ÇOK KRİTİK BİR KONU
 
SEC'in New York Bölge Ofisi Kıdemli Müdür Yardımcısı Sanjay Wadhwa, “Yatırım danışmanlarının en önemli görevi, müşterilerinin varlıklarının güvenliğini sağlamalarıdır. Bu çok kritik bir konudur. Bugün Morgan Stanley'in bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini anlamış bulunmaktayız” dedi.
 
Daha önce de SEC tarafından hakkında suçlama yapılan ve şimdi de ‘zimmet’ten yargılanan Barry F. Connell’le ilgili kararın ise henüz verilmediği belirtildi.

(Finans Gündem)

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak