Motosiklet ve bisiklet lastiği ithalatına soruşturma

Çin, Endonezya, Hindistan, Malezya ve Tayland menşeli kauçuk motosiklet ve bisiklet lastiği ile bunların aksam ve parçalarının ithalatı için nihai gözden geçirme soruşturması açılması kararlaştırıldı.

22.07.2020 Cuma 09:55

Güncelleme : 22.07.2020 Cuma 14:03

Ticaret Bakanlığının, ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin iki ayrı tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğlerle, yerli lastik üreticisi firmaların başvurusu üzerine Çin,  Endonezya, Hindistan, Malezya ve Tayland menşeli lastikler ile bunların aksam ve  parçalarına yönelik yürürlükte bulunan dampinge karşı kesin önlemlere ilişkin  nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına ilişkin esaslar düzenlendi.

Yürütülen inceleme sonucu, uygulanan dampinge karşı önlemin  yürürlükten kalkması halinde dampingin ve zararın devam etmesi veya yeniden  meydana gelmesinin muhtemel olduğu anlaşıldı.

Buna göre, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu Kararı ile  söz konusu ürünlere yönelik nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar  verildi.

Soruşturma kapsamında yer alan ürünler, "bisikletlerde kullanılan  kauçuktan yeni dış lastikler", "bisikletlerde kullanılan kauçuktan iç lastikler",  "diğerleri; aksam ve parçalar (yalnız 4011.50.00.00.00 gümrük tarife istatistik  pozisyonunda yer alan dış lastikleri ihtiva eden bisiklet tekerlekleri, jantı  hariç)", "diğerleri; aksam ve parçalar (iç lastikleri ihtiva eden bisiklet  tekerlekleri, jantı hariç)", "motosikletlerde kullanılan kauçuktan yeni dış  lastikler", "motosikletlerde kullanılan kauçuktan iç lastikler", "tekerlekler ve  bunların aksam parça aksesuarları (dış lastikleri ihtiva eden tekerlekler, jantı  hariç)", "tekerlekler ve bunların aksam parça aksesuarları (iç lastikleri ihtiva  eden tekerlekler, jantı hariç)" olarak sıralandı.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma