Netflix`in Türkçe hizmet vermeye başlaması

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Buruk "Yakın dönemde çok sayıda insan mobil cihazlardan televizyon izlemeye başlayacak" dedi.

22.09.2016 Cuma 17:20

Güncelleme : 23.09.2016 Cuma 11:59

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender  Buruk, yakın dönemde çok sayıda insanın mobil cihazlardan televizyon izlemeye  başlayacağını bildirdi.                

Global internet televizyon ağı Netflix, ilk yerli telekomünikasyon  ortağı olarak mobil hizmet sağlayıcısı Vodafone ile ekim ayının sonuna doğru  kapsamlı bir ortaklık başlatacak.               

Buruk, Netflix'in bugün Türkçe hizmet vermeye başlaması dolayısıyla  düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Vodafone olarak Türkiye'nin dijital  dönüşümünün liderliğini yapmak vizyonuyla çalıştıklarını ifade etti.               

Netflix ile yaptıkları iş ortaklığının Vodafone için çok önemli  olduğunu vurgulayan Buruk, Netflix'e yeni yayın sezonunda başarılar diledi. 1  Nisan'da Türkiye'de tanıtımı yapılan 4.5 G'nin bu konuda adım atılmasında faydalı  olduğunu ifade eden Buruk, 4.5 G vasıtasıyla yüksek çözünürlüklü filmlerin bile  stream edilerek buluttan izlenme şansına sahip olduğunu bildirdi.               

Buruk, "Gene aynı şekilde, telefonlarda olan gelişme ile görsel  kabiliyetlerin telefonda artması birlikte izlemek de çok keyifli bir hale geldi.  Yakın dönemde çok sayıda insan mobil cihazlardan televizyon izlemeye başlayacak."  diye konuştu.               

Ürün ve servislerde dünyanın en büyük içerik sağlayıcılarıyla  çalışmayı tercih ettiklerini dile getiren Buruk, "Televizyon denildiğinde,  dünyanın en büyük internet televizyonu Netflix bunların başında geliyor.  Dolayısıyla yapılan iş birliğinden memnuniyet duyuyoruz." dedi.               

Çocukluğunun siyah beyaz kanal devrinde, tek kanal ile geçtiğini  anlatan Buruk, "Onun için dijitalleşmenin görsel sanatlarda getirdiği nokta ve  kullanıcılara sağladığı yararlar gerçekten çok ilginç." ifadesini kullandı.
"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı