Nihai karar bugün zor!

Euro Bölgesi liderlerinin bugün Yunanistan konusunda nihai bir karara varmaları zor.

22.06.2015 Cuma 12:45

Güncelleme : 22.06.2015 Cuma 17:48

Bugün Brüksel'de Yunanistan gündemi ile olağanüstü toplanacak olan Euro Bölgesi liderlerinin, Yunanistan ile anlaşmaya varma konusunda nihai bir karar almaları zor görünüyor.

MERKEL NE DEDİ?

Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi maliye bakanlarının ve liderlerin Yunanistan konusunda bugün bir karara varabilmeleri için öncelikle kreditör kurumların Yunanistan'ın sunduğu önerilere ilişkin bir tavsiye oluşturmaları gerektiğini söyledi.

"Kreditör kurumlar bir tavsiyede bulunmadan, bugünkü liderler zirvesi sadece Yunanistan konusunda müzakerelerin yapıldığı bir toplantı olur" diye konuşan Merkel, bugün karar alınmamasının her şeyin sonu olmayacağını, haftanın geri kalan bölümünde nihai bir karara varılabileceğini de vurguladı.
 
HOLLANDE NE DEDİ?


AB Komisyonu'ndan bir yetkili de yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın uluslararası kreditörleri AB, IMF ve ECB'nin sunulan öneriler üzerinde bugün ortak bir pozisyon formüle etmelerinin mümkün görünmediğini, ancak önümüzdeki günlerde nihai anlaşma için kreditör görüşünün netleşebileceğini ifade etti.

Fransa Devlet Başkanı Francois Hollande ise Yunanistan konusunda bugün bir anlaşmaya varılması gerektiğini savundu. Ancak Hollande, bugün bir anlaşmaya varılamaması halinde, önümüzdeki günlerde bir anlaşmanın sağlanması için mümkün olan herşeyin yapılması gerektiğini belirtti. Hollande, yapılacak anlaşmanın Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nin tam bir üyesi olarak yoluna devam etmesine imkan vermesi gerektiğini de vurguladı.
 
DIJSSELBLOEM NE DEDİ?

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ın sunduğuyeni öneriler konusunda bugün nihai bir değerlendirme yapmanın imkansız olduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüşmenin ardından açıklama yapan Dijsselbloem, Çipras ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yunanistan'ın sunduğu öneriler konusunda değerlendirme yapmayı kreditör kurumlara bıraktıklarını ifade eden Dijsselbloem, "Yunanistan'ın önerisi çok geç geldi. Bugün nihai bir değerlendirmeye sahip olmamız imkansız" diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma