Nikel düşüşü 7. güne taşıyor

Nikel, dünyanın en büyük metal tüketicisi Çin’in emlak sektörü verisini açıklaması ve Yunanistan görüşmelerinden anlaşma çıkmamasının ardından düşüşü 7. güne taşıyor

17.02.2015 Cuma 12:42

Güncelleme : 17.02.2015 Cuma 12:42

Nikel, dünyanın en büyük metal tüketicisi Çin’in emlak sektörü fiyat verilerini açıklaması ve Yunanistan ile Euro Bölgesi yetkilileri arasındaki görüşmelerinden anlaşma çıkmamasının ardından düşüşü 7. güne taşıyor.

Nikel, yüzde 0.7 kadar gerileyerek Kasım 2013’ten bu yana en uzun süreli gerileme dönemini genişletti. Çin’in gayrimenkul piyasasındaki toparlanma, yeni konut fiyatlarının geçtiğimiz ay hükümet tarafından takip edilen 70 şehrin sadece ikisinde yükselmesi ile kırılgan seyri sürdürüyor. Konut fiyatları, geçtiğimiz ay 64 şehirde geriledi. Aralık ayında bu sayı 65 idi. 4 şehirdeki fiyatlarda ise değişiklik görülmedi.

Yunanistan, Euro Bölgesi maliye bakanları ile ülkenin kurtarma paketinin uzatılması şartları ile ilgili anlaşma sağlayamadı. Kurtarma paketinin süresi 28 Şubat’ta doluyor. Anlaşmaya varılamaması ülkenin eurodan çıkabileceği spekülasyonlarını artırıyor.

Üç ay vadeli nikel kontratı Londra Metal Borsası’nda (LME) yüzde 0.5 gerileyerek Şanghay yerel saati ile 15:19’da ton başına 14,525 dolardan alıcı buldu.

Bakır Londra’da ton başına 5,751.50 dolarda yatay bir seyir izledi. Üç ay vadeli bakır kontratı New York’ta pound başına 2.61 dolardan işlem gördü. Nisan vadeli kontrat Şanghay’da ton başına 42,200 yuandan kapanış yaptı.

LME’de alüminyum, kurşun, çinko ve kalay büyük bir değişiklik göstermedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak