Nissan fabrikasına şok baskın

Japon Nissan`ın son 3 yılda ürettiği araçlarında nihai muayenelerin yetkili teknisyenler tarafından yapılmadığı ortaya çıktı. Bakanlık 2 fabrikaya baskın verdi. 1.2 milyon otomobil geri çağırıldı.

04.10.2017 Cuma 08:37

Güncelleme : 04.10.2017 Cuma 11:34

Japonya Ulaştırma Bakanlığı, geçen hafta araç muayene soruşturmasının parçası olarak yaptığı dört kontrole ek olarak otomobil üreticisi Nissan'ın iki fabrikasına daha baskın verdi.

Nissan, dün yaptığı açıklamada son 3 yılda 6 fabrikasında üretilen araçların son muayenelerinin yetkili teknisyenler tarafından gerçekleştirilmediğini fark etmiş ve 24 farklı modeldeki 1.2 milyon otomobili geri çağırmıştı. Haberlerin ardından Nissan'ın Nikkei'de işlem gören hisseleri yüzde 5.3'e kadar değer kaybetse de kapanışta bu oran yüzde 2.7'de kaldı.

Reuters'a konuşan iki kaynak, yetkili olmayan teknisyenlerin gerçekleştirdiği nihai araç muayenelerindeki belgelerde yetkili olanların isimlerinin kullanıldığını belirtti. Sahteciliğin 6 fabrikada da gerçekleşebilmiş olabilme ihtimalinin muhtemel olduğu da vurgulandı.

Nissan da gelişmeleri doğrularken Tochigi ve Kyoto fabrikalarında yerinde arama yapıldığını belirtti. Email ile bir açıklama yapan Nissan yetkilisi Nick Maxfield, "Şu anda fabrikalarımızdaki araç muayene meselesinin mahiyetiyle ilgili araştırma içerisindeyiz." dedi.

Nissan'ın geçirdiği soruşturma bir Japon üreticinin son zamanda karşılaştığı en büyük krizlerden biri. Son olarak Mitsubishi, nisan 2016'da bazı modellerinin yakıt tasarrufu unsurlarını çarpıttığını kabul etmişti.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı