O haber piyasaları salladı!

Bu sabah 2,69`un altında işlem gören dolar/TL, Şanlıurfa`da 2 polisin şehit olduğu haberinin ardından 2,72`yi gördü. Borsada ise kayıp yüzde 1`i aştı.

22.07.2015 Cuma 09:49

Güncelleme : 22.07.2015 Cuma 16:19

Şanlıurfa'da iki polisin düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından dolar/TL yükseldi.  Haber öncesi 2.6890 civarında işlem gören dolar/TL 6 Temmuz'dan bu yana ilk kez  2.72'yi test etti. Dolar/TL saat 1139'te 2.7227 seviyesinde işlem gördü.

Haber televizyonları Şanlıurfa'da iki polisin düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu. TV'ler bu açıklamayı Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük'ün yaptığını belirtti.

Öte yandan haberin ardından güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da da satış hızlandı. BIST 100 endeksi yüzde 1'in üzerinde kayıpla 81 binin altında işlem görüyor.

’ALB Forex Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA Yazarı Enver Erkan, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Hafta başından bu yana ülkemizde meydana gelen ve ülkemizin risk priminin artmasına neden olan terör olaylarının baş göstermesi Türk Lirasını kırılganlığını artırmaktadır. Siyasi belirsizlik süreci devam ederken, bu tür üzücü olaylarının gündeme gelmesi Türk Lirasının diğer para birimleri karşısında negatif ayrışmasına neden olmuştur. Dolayısıyla bu sabah saatlerinde 2,6850 seviyelerinde sakin seyreden Dolar/TL söz konusu risk algısını artırıcı haberlerin devam etmesi ile beraber 2,71 seviyesinin üzerine kadar yükselmiştir.

Gelişmekte olan ülke kur sepetinde Türk Lirasının dolara karşı yüzde 1 değer kaybı ile en çok değer kaybeden para birimi olduğunu görmekteyiz. Aynı zamanda Türkiye’nin beş yıllık CDS’lerinde yüzde 1 üzerinde yükseliş söz konusudur. Dolar/TL açısından 2,70 seviyesi önem arz etmektedir. 2,70 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlayan kurda oynaklık artırabilir ve fiyatlama hareketleri 2,70-2,75 bandı içerisinde gerçekleşebilir. Kurda aşağı yönlü kırılmalar olumlu ve/veya ılımlı haber akışı gerçekleşebilecek olmakla beraber, anlamlı gevşemeler için kurda 2,70 seviyesinin aşağısında hareketler görmemiz gerekmektedir."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak