O telefon artık üretilmeyecek!

Güney Kore teknoloji şirketi Samsung`da sular durulmuyor. Güney Koreli elektronik şirketi, cihaz sahiplerinden telefonlarını kapatmalarını ve kullanmamalarını istedikten hemen sonra üretimi tamamen durdurduğunu açıkladı. Şirketin hisseleri çakıldı

11.10.2016 Cuma 10:52

Güncelleme : 11.10.2016 Cuma 14:02

Güney Kore teknoloji şirketi Samsung'da sular durulmuyor. Açıklamalar peş peşe geliyor. Dün üretimi geçici olarak durduğunu açıklamasının ardından bugün telefonları kapatın uyarısında bulunan Samsung Galaxy Note 7 cihazlarının üretimini kalıcı olarak durdurduğunu açıkladı.

Şirketin hisseleri açıklamaların ardından tepetaklak oldu. Açıklamaların ardından hisseler yüzde 8'in üzerinde sert bir şekilde düştü.  

Samsung Galaxy Note 7'nin alev aldığına ilişkin yeni raporlardan sonra telefon sahiplerinden, konuyla ilgili soruşturma tamamlanana kadar telefonlarını kapatmaları çağrısında  bulundu.

Samsung'un internet sayfasından yapılan açıklamada, şirket, değiştirilen cihazların sorun çıkardığına dair gelen raporların ardından tüm  dünyada Galaxy Note 7 satışlarını durdurarak kullanıcılardan telefonlarını kapatmalarını ve kullanmamalarını istedi.

Şirket tarafından değiştirilenler de dahil tüm Galaxy Note 7  cihazlarının kullanılmaması istenerek cihaz sahiplerine mevcut yasal kanallara  başvurma tavsiyesinde bulunulan açıklamada, "En önemli önceliğimiz müşterilerimizin güvenliği olduğundan dünyada tüm toptan ve perakende  ortaklarımızdan Galaxy Note 7 satışlarını, soruşturma sonuçlanan kadar  durdurmasını istenecek." ifadelerine yer verildi.

Amerikalı AT&T ve T-Mobile ile merkezi İngiltere'de bulunan Vodafone ve EE iletişim operatör şirketleri, Galaxy Note 7'nin satışını ve değişimini  yangın riski nedeniyle durdurma kararı almıştı.

Samsung, eylül ayında ısınma sorunu nedeniyle milyonlarca telefonu  değişim için çağırmış ancak yenilenen cihazların da yangın riski taşıdığı yönünde  gelen raporlar üzerine dün Galaxy Note 7'nin üretimini askıya almıştı.

EL BAGAJINDA DA TAŞINMAYACAK

Öte yandan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Amerikan Sivil Havacılık Teşkilatı (FAA)'nın bir süre önce bir yolcuya ait Samsung Galaxy Note7 model bir telefonun uçak içinde yanması sonrası bu cihazlar için yapılan uyarıyı güncellediğini duyurdu. FAA telefonların el bagajlarında bile taşınmaması gerektiğini bildirdi.

Kısa adı FAA olan Amerikan Sivil Havacılık Teşkilatı ( Federal Aviation Administration) Samsung Galaxy Note7 telefonların şarjlarının bitirildikten sonra bir daha şarj edilmemesi gerektiğini belirterek şu duyuruyu yaptı:

"Amerikan Tüketici Güvenlik Birimi'nin ve Samsung'un açıklamasına dayanarak FAA, yolcuların hiçbir Samsung Note 7 cihazını el bagajlarına koymamalarını ve şarjlarını sonuna kadar bitirip bir daha şarj etmeme konusunda uyarır."

Bilindiği gibi ABD'deki Southwest Havayolları, yolculardan birine ait Samsung Galaxy Note 7 model telefonun alev alması üzerine henüz kalkış yapılmadığı için bu uçuş iptal edilmişti.

ÜRETİMİ DURDURULDU

Samsung'un yeni cep telefonu Galaxy Note 7 pillerin aşırı ısınması, patlaması ve yanması sonrası tüm dünyadan toplamaya ve değiştirilmeye başlanmıştı. Güney Koreli teknoloji devi, değiştirilen Note 7'ler de patlayınca üretimi geçici olarak durdurma kararı aldı. Bugün ise şirket ürünün üretimini kalıcı olarak durdurma kararı aldığını açıkladı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma