O ülkedeki 3 yıllık yatırım programı

30.01.2015 Cuma 11:36

Güncelleme : 30.01.2015 Cuma 11:43

Kırgızistan geneline doğalgaz sağlayan KırgızGaz  şirketini geçen yıl yaklaşık 40 milyon dolarlık borcuyla birlikte 1 dolara satın  alan Gazprom, bu ülkedeki 3 yıllık yatırım programını açıkladı.

 

Kırgızistan Başbakanı Coomart Otorbayev'in başkanlığında gerçekleşen  Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılan Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey  Miller, Kırgızistan'da nüfusun yüzde 22'sinin doğalgaz kullandığını bu oranı  yüzde 60'a çıkaracaklarını hedeflediklerini belirtti.

 

Kırgızistan'da doğalgaz sektörüne yatırım yapılması gerektiğini bu  çerçevede hazırlanan yatırım programının uygulanacağını belirten Miller,  Kırgızistan hükümetiyle birlikte ülkede doğalgaz kullanan abonelerin artırılması,  doğalgazı olmayan bölgelerin, şehirlerin, ilçelerin ve köylerin doğalgazla  buluşturulması için çalışacaklarını anlattı.

 

Yatırım programı çerçevesinde aralarında sosyal yatırımların da  bulunduğu doğalgaz altyapısı ve hizmet binalarının inşasına 758 milyon dolar  kaynak ayrıldığını belirten Miller, Gazprom'un Kırgızistan'da sürdüreceği 3  yıllık yatırım programıyla ilgili taahhütlerinin zamanında yerine getirileceğini  vurguladı.

 
Başbakan Otorbayev ise Gazprom şirketinin yöneticilerine kısa zamanda  hazırladıkları yatırım programı için teşekkür ederek, hükümetin ve ülkenin tüm  devlet organlarının Gazprom'un yatırım programının hayata geçirilmesi için her  türlü desteği vereceğini vurguladı.

 

Toplantının ardından Otorbayev ve Miller arasında Kırgızistan'da  doğalgazın taşıtlarda kullanım alanının genişletilmesini öngören işbirliği  protokolü imzalandı.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı