ÖDED`den fatura ödemeleri ile ilgili önemli açıklama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yetkilendirilmiş ödeme ve elektronik para kuruluşları ile bunların temsilcileri dışındaki kişi ve kuruluşlarca fatura ödemelerine aracılık edilmesinin mümkün olmadığını ve suç teşkil ettiğini açıkladı. Bünyelerindeki kuruluşların faaliyetlerini çok sıkı düzenleme ve denetlemelere tabi olarak yürüttüklerini ifade eden Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) Başkanı Burhan Eliaçık; “Fatura üreten kurumlar lisans kapsamındaki kuruluşların çalışma taleplerini karşılayarak, yetkisiz şirketlerin oluşumuna engel olabilirler” dedi.

02.11.2017 Cuma 12:55

Güncelleme : 02.11.2017 Cuma 13:05

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) fatura ödemelerine ilişkin önemli bir açıklama geldi. 31 Ekim 2017 tarihli açıklamada; yetkilendirilmiş ödeme ve elektronik para kuruluşları ile bunların temsilcileri dışındaki kişi ve kuruluşlarca fatura ödemelerine aracılık edilmesinin mümkün olmadığı ve suç teşkil ettiği duyuruldu. Açıklamada 27 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları hakkındaki Kanun kapsamında; bankalar, elektronik para kuruluşları, ödeme kuruluşları ve Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin (PTT) ödeme hizmeti sağlayıcısı olduğu hatırlatıldı.

ÖDED'İN TEMSİL ETTİĞİ KURULUŞLARIN FAALİYET İZNİ BULUNUYOR

BDDK tarafından yapılan açıklamayı değerlendiren Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) Başkanı Burhan Eliaçık şöyle konuştu: “Ülkemizde Haziran 2013'te çıkarılan 6493 sayılı Kanun ile ödeme ve elektronik para kuruluşları, bankalar ve PTT ödeme hizmetini sunabilmektedir. Gerek BDDK açıklamasında yer alan fatura ödeme hizmeti gerekse Kanun kapsamında belirtilen tüm ödeme hizmetlerinin sadece kanunen yetki verilen diğer kurumlarla ÖDED üyesi ödeme ve elektronik para kuruluşlarından alınması önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, işletmeler ve kurumlar, hem yurtiçinde hem yurtdışında yerleşik Kanuna göre alınması gereken izinleri almaksızın ödeme kuruluşu veya elektronik para kuruluşu gibi faaliyet göstererek Kanuna aykırı hareket eden şirketlerden hizmet almamaya özen göstermelidir. ÖDED'in temsil ettiği ödeme ve elektronik para kuruluşları, çok sıkı düzenleme ve denetlemelere tabi olarak faaliyet izni alıyor ve yine aynı denetimlerden geçerek faaliyetlerini yürütüyor. Zira ÖDED üyesi kuruluşlar; bireylerin ve küçük işletmelerin finansal servislere erişimi, değişen müşteri deneyimi ve beklentilerinin karşılanması, artan güvenlik ve şeffaflık, düşük maliyet ve rekabet ortamını zenginleştirmek üzere çalışıyor. Son olarak dikkat çekmek istediğim bir noktayı paylaşmak istiyorum. Fatura üreten kurumlar, lisans kapsamındaki kuruluşların çalışma taleplerini karşılayarak, yetkisiz şirketlerin oluşumuna engel olabilirler.” 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak