Güncelleme : 21.03.2018 Cuma 13:31
Hızlı şehirleşme ve iş dünyasında her geçen gün artan stres, tüketicilerin beslenme alışkanlıklarında da etkisini gösteriyor. Yapılan Yemek Tüketimi Araştırması'nda, her üç tüketiciden ikisinin (%68) en az bir öğünü dışarıda yediği ortaya çıktı.
Yapılan ankete katılanların yarısı (%50,6), her gün yemek seçerken çok zorlandıklarını dile getiriyor. Buna karşın, tüketicilerin %49,4'ü ev yemeğiyle beslenmeyi tercih ediyor.
TÜKETİCİLER ET YEMEYİ SEVİYOR, SICAK TESLİMAT İSTİYOR
Tüketim araştırmasında da buna paralel bir beklentiye dikkat çekiyor. Ankete katılan kullanıcılar arasında etli yemek tercih edenler %59,7 ile ilk sırada geliyor. Sebze yemeği sevenler %28,6 ile ikinci olurken, bakliyat ve salata tercih edenlerin oranı %11,7'de kalıyor. Yemek tercihleri değişse de servis beklentileri neredeyse tüm kullanıcılar için aynı: Katılımcıların %96,1'i yemeklerinin sıcak olarak kendilerine servis edilmesini istiyor.
“HİJYENİN BEDELİ EN FAZLA 25 TL OLMALI”
Yedikleri yemeğin ödemesini yarı yarıya (%50,6) kredi kartıyla yapan katılımcıların nakit ve yemek kartı kullanımı ise %24,7'de eşitleniyor. Tüketicilerin %93,6'sı bir öğünlük yemek için 10-30 TL arası harcama yapıyor. Makul hijyenik koşullarda bir öğün yemeğin ücretinin 25 TL ve altı olması gerektiğini düşünenlerin oranı da %93,2 olarak dikkat çekiyor.