`OPEC her toplandığında fiyatlar düşüyor`

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle OPEC`e tepki göstererek "OPEC`in her toplantısından sonra petrol fiyatları düşüyor" dedi.

22.01.2016 Cuma 09:05

Güncelleme : 22.01.2016 Cuma 10:17

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle OPEC'e tepki gösterdi. OPEC'in her toplantısından sonra petrol fiyatlarının düştüğünü ifade eden Aliyev, "Bu yüzden yeni bir toplantı ihtimalinden endişeliyiz. Beki toplantı yapmamak daha iyi olur" dedi.
 
Aliyev, "Her gün petrol fiyatları dibe vurdu diye düşünüyoruz ama sonra yeni bir fiyat görüyoruz. Bu psikolojik açıdan da yıpratıcı" diye konuştu. Davos'ta "Yeni Enerji Denklemi" başlıklı oturumda soruları cevaplayan İlham Aliyev, fiyatlar konusunda OPEC'e başvurmaya hazır olduklarını belirtti. Aliyev, şunları söyledi: "Bazı OPEC ülkeleriyle görüşmelerimizin bir unsurunu da bu oluşturuyor.

Biz büyük bir üretici değiliz. Ama OPEC üyeleri ve kartele üye olmayan büyük ülkeler, üretimin azaltılması konusunda daha fazla koordinasyon içinde olursa belki sonuç alabiliriz.

Maalesef her OPEC toplantısının ardından petrol fiyatları aşağı doğru gidiyor. Bu yüzden bir yeni toplantı ihtimalinden endişeliyiz. Beki toplantı yapmamak daha iyi olur" dedi. OPEC üyeleri arasında karşılıklı güveni de artırmak gerektiğine dikkat çeken Aliyev, "OPEC böyle bir karar almazsa aynı trend devam eder. Her gün petrol fiyatları dibe vurdu diye düşünüyoruz ama sonra yeni bir fiyat görüyoruz.
 
Bu aynı zamanda psikolojik açıdan da yıpratıcı. Ülkelerin bütçelerini dengelemeleri ve yatırım için fona ihtiyacı var. Sosyal ve endüstriyel altyapıya yatırım yapmamız gerekiyor.

Bu süreç tabii pek memnuniyet verici değil ama aynı zamanda Azerbaycan'da reformlar için de doğru bir zaman." ifadelerini kullandı. Azerbaycan ekonomisinin istikrarlı olduğunu vurgulayan Aliyev, bu krizle baş edebileceklerinden emin olduğunu fakat bütçe planlaması için de ileriyi öngörmek istediklerini kaydetti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak