Opel için 3 yıl zaman verildi

1999 yılından beri kâr edemeyen Opel için PSA grubu 3 yıllık bir yol haritası çizdi ve tasarruf planı açıklandı. Zorunlu işten çıkarmaların olmayacağı belirtilse de uzmanlar 3 bin kişiyle yolların ayrılmasını bekliyor.

10.11.2017 Cuma 09:17

Güncelleme : 11.11.2017 Cuma 10:26

Alman otomobil üreticisi Opel'in ayakta kalabilmesi dün yapılan basın toplantısında 3 yıllık bir ayakta kalma planı açıklandı. Bahar aylarında General Motors'un yaklaşık 1.3 milyar euro karşılığında Fransız PSA grubuna sattığı şirket 1999 yılından beri tek kuruş kâr edemiyor.

2020 yılında başa baş noktasına, 2026 yılında ise yüzde 6 kâr hedefinin belirlendiği yeni eylem planının en çok tartışılan tarafı ise küçülmeye gidilip gidilmeyeceği.

Opel, tasarruf planı kapsamında, 3 yıl içerisinde her bir aracın üretim başına maliyetini 700 euro düşürmek niyetinde. Yapılan hesaplamalara göre şirket, 800 bin araç sonrasında kâr geçebilecek. Ayrıca, 3 yılda 1.1 milyar euro, 2026 itibarıyla da 1.7 milyar euro toplam tasarruf hedefi belirlenmiş durumda.

Opel CEO'su Michael Lohscheller zorunlu işten çıkarmalar ya da fabrikaların kapatılmasının gündem dışı olduğunu belirtse de uzmanlar, hedeflerin tutturulabilmesi için orta vadede kıdem tazminatı ve kısmi emeklilik yoluyla gönüllülük esasıyla personelin azaltılmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yapıyor.

Das Auto Institut (Otomotiv Yönetim Merkezi) kurucusu Stefan Bratzel'e göre Opel bu şekilde 3000 işçi ile yollarını ayıracak. Şirketin şu an 38 bin personeli bulunuyor. Alman devinin diğer çalışanların haftalık 40 saat olan kontratlarını 35 saate düşürerek personel giderlerinde tasarrufa gitmesi bekleniyor.

Opel, başta yeni Corsa, Combo ve elektrikli modeller olmak üzere 2020 yılında piyasaya 9 yeni modelle gelecek.







haberturk.com

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak