Otokar ile İranlı şirket anlaşma imzaladı

Otokar ile OGHAB arasında Navigo araçlarının CKD satışı ile OGHAB tarafından teknoloji ve lisans kullanımına yönelik sözleşme imzalandı.

19.12.2016 Cuma 09:34

Güncelleme : 19.12.2016 Cuma 12:44

Otokar ile İran'da yerleşik OGHAB Afshan Industrial and Manufacturing Co. (OGHAB) arasında, Otokar ürün gamında yer alan Navigo araçlarının CKD satışı ile OGHAB tarafından teknoloji ve lisans kullanımına yönelik sözleşme imzalandı.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle;

"Sözleşme 3 yıl için imzalanmış olup, 2 yıl uzatma opsiyonu bulunmaktadır. Şirketimiz tarafından Navigo araçları CKD olarak OGHAB'a ihraç edilecek İran'da araçların montajı, Otokar markasıyla satış ve pazarlaması ise OGHAB tarafından gerçekleştirilecektir. Sözleşmede ilk yıl sonrasındaki dönemler için aracın yerel yasal yükümlülüklere uygun olması koşuluyla minimum 500 araçlık alım garantisi bulunmaktadır. İlk yıl için alım garantisi bulunmamakta olup, izleyen dönemlerde alım garantisi kapsamında bugünkü koşulların geçerli olması halinde yıllık yaklaşık 50 milyon TL ciro elde edilmesi söz konusu olabilecektir.

İran'daki homologasyon düzenlemeleri ve pazar koşullarındaki gelişmelere bağlı olarak satış adedi ve elde edilecek ciro değişebilecektir.İmzalanan teknoloji transferi sözleşmesi kapsamında Şirketimizce

500.000 Euro lisans bedeli ve ileride Otokar yerine İran'dan tedarik edilecek her bir CKD kitindeki yerelleştirilen parçalar için değişen tutarlarda royalty ödemesi tahsil edilecektir."

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?